Så miljösatsar Svenska Hus
Daniel Massot, vd, Svenska Hus. Foto: Svenska Hus

Så miljösatsar Svenska Hus

Stadsutveckling

27 juni 2018

Fastighetsbolaget Svenska Hus investerar nu ytterligare i en solpark söder om Göteborg.

 

Här ska 1 232 solceller ge en årlig produktion av ungefär 360 000 kWh, vilket motsvarar hushållselen i cirka 144 lägenheter per år. Det är Svenska Hus andra solpark som förvärvas av Svenska Solenergiparker AB med tillträde 1 juli 2018.

Satsningen är ett led i målsättningen att minimera bolagets miljöpåverkan och minska användningen av klimatpåverkande energikällor. Hållbarhetsfrågan är en central del av Svenska Hus utveckling och den berör alla.

– Solceller är ett av de mest klimatvänliga och miljövänliga alternativen och vi tittar ständigt på hur vi kan utveckla våra miljösatsningar som en del i vår fastighetsutveckling. Området intresserar oss och fler förvärv av solkraftsparker kan bli aktuellt framöver. Investeringen bidrar också till att öka vår kunskap inom området, säger Daniel Massot, vd på Svenska Hus.

Svenska Solenergiparker AB bygger och förvaltar solenergiparker för företag som vill ställa om sin elkonsumtion till grön.

– Vi är väldigt glada att Svenska Hus väljer att fortsätta investera i solenergiparker och därmed aktivt bidrar i omställningen till ett samhälle med 100 % förnybar energi, säger Jonas Östergaard, vd på Svenska Solenergiparker AB.

– Vi värnar om miljön och detta är ett ytterligare led i vår strategi att i framtiden kunna använda än mer ren energi till våra fastigheter, säger Cecilia Bergman, regionchef Göteborg på Svenska Hus.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se