Så miljösatsar Riksbyggen

Så miljösatsar Riksbyggen

Stadsutveckling

29 januari 2019

För att ge boende och kunder rätt typ av energitjänster skriver nu boproducenten nytt miljöavtal med energibolag.

Genom att starta ett samarbete med Gotlandsföretaget Energibyrån utökar nu Riksbyggen utbudet av olika energitjänster på Gotland. Bland annat handlar det om energideklarationer och energioptimering av fastigheter.

– Hållbarhet ska genomsyra all verksamhet inom Riksbyggen. En viktig uppgift för Riksbyggen är att hjälpa våra kunder, både bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare, att bli mer hållbara. Ett utökat utbud av energitjänster är en viktig del i det arbetet, säger Per Ekdahl, marknadsområdeschef på Riksbyggens fastighetsförvaltning på Gotland.

Sammanlagt förvaltar Riksbyggen på Gotland cirka 3 800 lägenheter utöver kommersiella kunder. Några exempel på fastigheter som Riksbyggen förvaltar på uppdrag är Lantmännen i Visby, Hemse och Slite samt äldreboendet, Attendo Terra Nova. Verksamhet finns övervägande i Visby men även i Slite, Roma, Hemse och Klintehamn.

– Vi är mycket glada över ett långsiktigt samarbete med Riksbyggen. Tillsammans kan vi skapa mer energieffektiva fastigheter på Gotland, det är bra både för klimatet och för kundernas ekonomi, säger Peter Qviström på Energibyrån.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se