Så möblerar SSM om i ledningen Mattias Roos, vd, SSM. Foto: SSM

Så möblerar SSM om i ledningen

Personnytt

29 november 2018

Bolaget tar nu ett steg i ett stort förändringsarbete. Fler personer får nu utökat ansvar för några av SSM:s avdelningar.

SSM genomför förändringar inom koncernledningen i syfte att stärka upp och utveckla bolagets produktion och kundkommunikation.

Christer Ljung, idag inköpschef, tillträder rollen som avdelningschef produktion med ansvar för utvecklingen av bolagets produktion med fokus på kvalite, tid och kostnad. Christer kommer att ha en delad roll som avdelningschef produktion och inköpschef under tiden SSM rekryterar en ny inköpschef. Christer började på SSM i april 2018 och har innan dess haft ledande befattningar inom inköp hos Schneider Electric och Volvo Aero Engine Service och har mer än 20 års erfarenhet från omfattande internationellt industriellt inköpsarbete samt utveckling av effektiva logistikflöden från olika branscher.

Ann-Charlotte Johansson, idag kommunikations- och IR-chef, får en utökad roll med ansvar för varumärke, extern och intern kommunikation, inklusive kundkommunikation, marknadsföring, hållbarhet samt IR.

Ann-Charlotte har 25 års erfarenhet från olika kommunikations- och managementroller och har gedigen erfarenhet inom kommunikation och marknadsföring, hållbarhet, digitalisering samt IR, bland annat från Scandic Hotels, Svenska Röda Korset, Hallvarsson & Halvarsson samt Nasdaq.

Försäljningschef Bo Westin lämnar samtidigt bolaget och sin roll som försäljningschef. Mats Uhlén är utsedd som tillförordnad försäljningschef under rekryteringsprocessen av en ny försäljningschef.

– För att möta den långsiktiga efterfrågan på smarta och prisvärda bostäder till människor med normala inkomster behöver vi ständigt se över hur vi kan utveckla vår affär och vårt bostadskoncept. Förändringarna inom koncernledningen innebär att vi stärker vårt fokus på kvalite, tid och kostnad inom produktion samtidigt som vi satsar på att förbättra kundupplevelsen och dialogen med våra kunder, säger Mattias Roos, vd & koncernchef för SSM.

Organisationsförändringen sker omgående.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se