Så går försäljningen av Karlatornet Ola Serneke, vd, Serneke. Foto: Serneke

Så går försäljningen av Karlatornet

Reportage

5 april 2018

Efter att en av topplägenheterna i Karlatornet gått för 66 miljoner berättar nu Ola Serneke för World in Property om framtiden för tornet.

Under påsken kom nyheten att en av de största lägenheterna i Karltornet sålts. Prislappen landade på drygt 66 miljoner kronor. Den ligger allra högst upp i det 245 meter höga Karlatornet och innehåller elva rum med två privata takterrasser och utomhuspool.

Mäklaren Niklas Berntzon, Eklund Stockholm New York, ville inte avslöja köparen:

– Jag kan inte berätta något om personen, sådant är känsligt. Men det är ingen i Hollywood i alla fall. Det är en svensk person, säger Niklas Berntzon till tidningen Göteborgs-Posten.

Det är inte bara en ansenlig summa pengar utan också, enligt mäklaruppgifter, den dyraste bostaden som sålt hittills i Göteborg.

För initiativtagaren Ola Serneke, vd och grundare av Serneke, som ligger bakom hela projektet med Karlastaden och Karlatornet var det ett glädjande påskbesked. Även om han berättar för World in Property att han tycker det var en förväntad köpesumma.

– Absolut. Dessa lägenheter saknar ju jämförelse i Sverige, så det är ju ett helt unikt boende. Bostaden är dessutom en äganderätt och inte BRF-form.

Försäljningen av tornets övriga lägenheter har också rullat på. Enligt Ola Serneke har inte mindre än 80 procent av bostäderna köpts.

– Vi är mer än nöjda och det har gått mycket bättre än vi kanske hade väntat oss. Samtidigt om du ser vad vi erbjuder så är jag inte förvånad, konstaterar han.

Bygget är i gång sedan i somras och går enligt plan så de som köpt sina bostäder i tornet kan förhoppningsvis flytta in 2021.

Av Jesper Lögdahl

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se