Så bra säljer Balder i Bergsjön Foto: Mikaela Alexandersson

Så bra säljer Balder i Bergsjön

Bostäder

28 maj 2019

Nu har bolaget tagit det första spadtaget för sina radhus i Bergsjön. Och försäljningen har varit lyckad.

Med nya attraktiva radhus ger Balder ännu ett bidrag till förnyelsen av stadsdelen Bergsjön. Igår togs det symboliska spadtaget för Bergsjö Småstad, med radhusen i projektet Bergsjö Gård i spetsen. 14 av de 19 radhusen redan är sålda - mestadels till köpare från helt andra delar av Göteborg.

– Det märks att tröskeln för att flytta till Bergsjön blivit allt lägre. Med nya fina bostäder stärker vi bilden av ett grönt, tryggt och trivsamt område att bo i, säger Erik Selin, vd för Balder.

Sedan 2013 har Balder gjort stora satsningar i Bergsjön med såväl ombyggnationer som sociala insatser med fokus på ungdomar i området. Stadens vision är att göra stadsdelen mer tillgänglig och skapa nya unika boendetyper. I Bergsjö Småstad har Balder startat tre projekt med större lägenheter och attraktiva radhus.

I helheten ingår invändig och utvändig ombyggnation av befintliga hus, och även utvecklingen av livet mellan husen med nya lekplatser, fler idrottsplaner och samlingsytor för umgänge. Totalt nyproduceras cirka 280 nya hem i form av radhus och lägenheter i bostadsrätts- och hyresrättsform.

De nya radhusen prefabriceras av Hällingsjö Hus i skyddad inomhusmiljö och monteras på plats i Bergsjön. Radhusen certifieras med Miljöbyggnad Silver för god hållbarhet och låg energiförbrukning. Standarden är genomgående hög med kök från Vedum, helkaklade badrum och vackert vitlaserade parkettgolv. Förutom själva radhusen investerar Balder i den yttre miljön med bland annat en grön innergård, en stor lekplats och en nybyggd gata in i området.

Radhusen i Bergsjö Gård beräknas stå klara sommaren 2020. Husen uppförs i två plan om sammanlagt 119 kvadratmeter. Priset ligger från 2 395 000 till 2 670 000 kronor.

– Det blir mycket hus för pengarna, väldigt prisvärda bostäder med samma höga kvalitet som i alla våra områden, säger Erik Lavehall, regionansvarig för Balders fastighetsutveckling i Göteborg.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se