Så blir Oscars nya styrelse Peter Norman, ny ordförande i Oscar Properties. Foto: Youtube

Så blir Oscars nya styrelse

Personnytt

1 april 2019

Nu får Oscar Properties en ny styrelse. Nu börjar arbetet med att bygga upp bolaget igen när en Moderatpolitiker ersätter ordförande Jakob Grinbaum.

Valberedningen i Oscar Properties har i dag beslutat om sina förslag till Oscar Properties årsstämma den 2 maj 2019.

Valberedningen föreslår att Peter Norman väljs till ny styrelseordförande vilket innebär att Jakob Grinbaum lämnar nämnda post. Grinbaum var under förra året i blåsväder då han misstänktes för insiderbrott. Något han sedan friades för.

– Efter att ha träffat Oscar Engelbert vid flera tillfällen har jag konstaterat att vi har en gemensam syn på hur ett bolag av Oscar Properties karaktär bör drivas och vilket stöd som styrelsen bör ge. Jag är därför både glad och hedrad att bli föreslagen som styrelseordförande i Oscar Properties, säger Peter Norman och fortsätter:

– Mitt intryck är att Stockholms arkitektur är mycket konform och jag har noterat att Oscar Properties bygger hus som är ”annorlunda” i ordets mest positiva bemärkelse.

Norman sitter bland annat i Swedbanks styrelse samt i styrelsen för Nasdaq Nordic. Han var även finansmarknadsminister i regeringen Reinfeldt mellan 2010 till 2014.

Samtidigt föreslås att Oscar Engelbert blir kvar som styrelseledamot samt att nyval föreslås för Therese Agerberth, Stefan De Geer och Ulf Nilsson som styrelseledamöter.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se