Rusta växer – ny butik till Söderhamn Foto: Rusta

Rusta växer – ny butik till Söderhamn

Uthyrning

3 oktober 2019

Det är Svenska Handelsfastigheter som ska uppföra den nya butiken för detaljhandelsjätten. Beräknad invigning blir 2020.

Svenska Handelsfastigheter har tecknat avtal om uppförande av nya butikslokaler åt Rusta vid handelsplatsen E-center i Söderhamn. Butiksytan kommer att uppgå till cirka 2 200 kvadratmeter med invigning beräknad till tredje kvartalet 2020.

– Svenska Handelsfastigheter har en god förståelse för våra behov och erbjuder lättillgängliga butiksytor som är väl anpassade för vår verksamhet. Vi ser verkligen fram emot att få tillträda de nybyggda lokalerna i Söderhamn, säger Jozef Khasho, CSO vid Rusta koncernen.

Den nya butiken kommer att uppföras på en del av parkeringsytan i anslutning till E-center. Byggstart är planerad till hösten 2019.

– Rusta är en av våra största hyresgäster och genom nybyggnationen stärker vi samarbetet ytterligare. Den nya Rustabutiken gör att E-center får ett ännu starkare helhetserbjudande vid sidan av ankarhyresgäster som ICA Kvantum och Stora Coop, säger Thomas Holm, vvd för Svenska Handelsfastigheter.

I maj förlängde Rusta hyresavtalen med Svenska Handelsfastigheter med tio år vid åtta andra handelsplatser runt om i Sverige. Söderhamn inräknat omfattar dessa nio avtal totalt knappt 18 700 kvadratmeter handelsyta.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se