RO-Gruppen bygger Viared Center åt Riddartorpet Miljön i huset gör sig påmind både i konstruktionsmaterial och i inslag av grönskande arkitketur - så kallad ”Biophilic design”. Viared Center är ritat av Gert Wingårdh.

RO-Gruppen bygger Viared Center åt Riddartorpet

Ekonomi

7 september 2021

RO-Gruppen får det prestigefulla uppdraget att bygga Viared Center – en ny knutpunkt för företag i den växande företagsparken väster om Borås.

Viared Center är ritat av Gert Wingårdh och kommer bli en unik byggnad avseende arkitektur, konstruktion och miljö.

Beställare är Viared Center AB som är en del av Riddartorpet AB.

Viared Center ska inte bara vara en arbetsplats utan även berika vardagenför alla de cirka 6 000 anställda i området.

Utöver kontor kommer huset innehålla café, restaurang, gym, massör, paketutlämning och en 24/7-butik med självbetjäning.

Byggnaden omfattar 5500 kvadratmeter i fyra våningar med garage och takterrass. Inflyttning sker sommaren 2023.

Biophilic design

Miljön i huset gör sig påmind både i konstruktionsmaterial och i inslag av grönskande arkitketur - så kallad ”Biophilic design”. Uttrycket är nytt och är ett koncept som används inom byggbranschen för att öka naturupplevelsen genom användning av växter i symbios med de givna rymd- och platsförhållandena.

Huset kommer även uppnå miljöklass guld.

Projektet drivs av Viared Center AB/Riddartorpet AB tillsammans med RO-Gruppen i en samverkansentreprenad.

"Ödmjuka inför utmaningen" 

– Tycker man om en stad, vill man gärna vara med om att göra den ännu lite bättre. Att välja RO-Gruppen som byggpartner kändes naturligt då de både har kapacitet, kompetens och delar vår uppfattning hur man skapar en hållbar fastighet. I nära samarbete med RO-Gruppen och våra hyresgäster arbetar vi nu tillsammans för att skapa en unik byggnad som blir ett nav för nytänkande, kreativitet och möten, säger Gustav Björsell, VD för Viared Center.

– Vi är oerhört glada och stolta att få förtroendet att bygga Viared Center. Det kommer bli en unik byggnad i Borås och i Sverige. Trots vår kompetens och erfarenhet kring stora kontorsprojekt är vi ödmjuka inför utmaningen och kommer förvalta detta uppdrag på allra bästa sätt, säger Pär Jorstadius, vVD på RO-Gruppen.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se