Rinkebystråket 97% uthyrt
Rinkebystråket i centrala Rinkeby. Foto: Familjebostäder

Rinkebystråket 97% uthyrt

Uthyrning

12 maj 2022

Familjebostäder närmar sig en hundraprocentig uthyrningsgrad på Rinkebystråket.

 Hyresgästmixen breddas nu med verksamheten Återbruket, en miniåtervinningscentral med fokus på återbruk och återvinning. I och med det är hela 97 procent uthyrt.

Från och med juni i år kommer 3765 kvadratmeter att vara uthyrt på Rinkebystråket, vilket motsvarar 97 procent av lokalerna. Stockholm Vatten och Avfall tillträder en lokal på 257 kvadratmeter vilket ger en vakansgrad på ynka 3%.

– Det är fantastiskt kul att vårt gedigna arbete har visat resultat. Med snart full uthyrning får vi ett levande stråk som bidrar till ett tryggare och mer attraktivt Rinkeby, säger Dennis Wedin, bostads- och fastighetsborgarråd samt ordförande för Familjebostäder.

– Nu välkomnar vi en riktigt hållbar hyresgäst till Rinkeby, säger Samra Tesfai, lokalförvaltare på Familjebostäder. Återbruket har en viktig inriktning som gynnar både människors plånböcker och vår gemensamma miljö.

Återbruket kommer till Rinkeby

I mitten av juni öppnar Återbruket på Rinkebystråket – en miniåtervinningscentral där man kan lämna, hämta, fynda och laga saker. Återbruket kommer att husera i en lokal om 257 kvadratmeter och tillträder preliminärt den 14 juni. Samma koncept finns sedan tidigare i Skärholmen och bakom satsningen står Stockholm Vatten och Avfall.

Ny inriktning ökar uthyrning

Sedan januari 2020 har Familjebostäder arbetat med en ny inriktning för Rinkebystråket, där fokus har legat på att hitta hyresgäster vars verksamheter kan bära sig långsiktigt genom till exempel offentlig finansiering. Trots tuffa tider har nya hyresgäster tillträtt löpande och för ett år sedan var redan 93 procent uthyrt.

Fakta Rinkebystråket

Invigning: september 2016

Antal lokaler totalt: 29

Antal tomma lokaler: 1

Antal kvadratmeter uthyrt: 3765 (97 %)

Antal kvadratmeter vakant: 135 (3 %)

Ny inriktning sedan 2020: en välfungerande stadsdelsgata med ett innehåll som kommer Rinkebyborna till nytta. 

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se