Rikshem möblerar om i chefstoppen
Foto: Rikshem

Rikshem möblerar om i chefstoppen

Personnytt

21 augusti 2019

Nu får Rikshem en ny finanschef och samtidigt får bolaget en ny chef med ansvar för portföljstrategin för att säkra en högre totalavkastning.

I går blev Christina Fernström, tillförordnad finanschef på Rikshem, permanent finanschef på bolaget. I rollen ingår bland annat ansvar för Rikshems upplåning och finansstrategier samt ansvar för investerarrelationer.

Christina Fernström har arbetat på Rikshem som tf finanschef sedan hösten 2018. Dessförinnan har hon arbetat som interimskonsult inom finansområdet, bland annat som finanschef för Plantagen och Aleris. Hon har också varit finanskonsult på E&Y, CFO på Jernhusen och finanschef på Fastighets AB Tornet. Christina Fernström är civilekonom från Stockholms universitet.

– Under min tid som tf finanschef på Rikshem har jag konstaterat att detta är ett bolag med goda framtidsutsikter och kompetenta medarbetare. Det känns jätteroligt att få förtroendet att vara kvar som finanschef på permanent basis, säger Christina Fernström, ny finanschef på Rikshem.

Före detta finanschef Jacob Bruzelius utses samtidigt till bolagets chef för analys och portföljstrategi.

Jacob Bruzelius har över 15 års erfarenhet av finans- och fastighetsbranschen och har en examen inom bygg- och fastighetsekonomi från KTH. Jacob har arbetat på Rikshem sedan 2012 och kom från en tjänst som Director inom Global Restructuring Group på Royal Bank of Scotland. I sitt nya uppdrag på Rikshem får Jacob Bruzelius ansvar för portföljstrategin som är en viktig del i Rikshems arbete för att säkra en högre totalavkastning.

–Jag är väldigt glad att få komma närmare fastighetsaffären igen vilket är mitt egentliga huvudområde och jag ser fram emot att få fortsätta bidra till bolagets utveckling, säger Jacob Bruzelius, chef analys och portföljstrategi på Rikshem.

Tjänsten som chef analys och portföljstrategi är nyinrättad och Jacob Bruzelius tillträder omgående.

– Vi har under en tid sett behovet av denna strategiska funktion och ökad analyskompetens i verksamheten. Vi vill att människor ska kunna växa hos Rikshem och därför känns det extra bra att vi nu kan internrekrytera Jacob Bruzelius som från dag ett kommer kunna ta ett ordentligt grepp om portföljanalysen, säger Petter Jurdell, chef affärs- och hållbarhetsutveckling på Rikshem.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se