Rikshem kan bli Årets Fastighetsbolag
Petter Jurdell, affärs- och hållbarhetsutvecklingschef Rikshem. Foto: Rikshem

Rikshem kan bli Årets Fastighetsbolag

Fastighetsgalan

9 december 2019

Rikshem är nominerade till Årets Fastighetsbolag Bostad som delas ut på Fastighetsgalan på Berns.

Årets Fastighetsbolag Bostad är ett rikstäckande pris som går till ett bolag som under det senaste året haft en utvecklingskurva som starkt pekat uppåt. Det kan handla om rent ekonomiska framsteg såsom stora framgångar på börsen eller extremt starka finansiella vinster, men även om vunna markanvisningar eller omfattande stadsutvecklingsprojekt.

– Vi är givetvis tacksamma och stolta över nomineringen. Rikshem lägger just nu stort fokus på affärsutveckling, så som att utveckla fastighetsbeståndet och nyproduktionstakten. Under hösten har vi bland annat tecknat två stycken 10-åriga ramavtal med relevanta partners i syfte att gemensamt utmana byggbranschen och utveckla hur vi tillsammans når bästa resultat. Fram till och med 2029 ska vi tillsammans med våra partners säkerställa att tusentals hållbara bostäder byggs runt om i landet. Detta är bara ett av många exempel på initiativ vi tagit under året för att fortsätta att långsiktigt utveckla och förvalta våra bostäder och samhällsfastigheter. Det är roligt att våra initiativ uppmärksammas, säger Petter Jurdell, affärs- och hållbarhetsutvecklingschef Rikshem.

Det är World in Propertys läsare som fått chansen att nominera ett bolag som de tycker utmärker sig lite extra. Och Petter Jurdell spekulerar i varför just Rikshem är ett av de nominerade bolagen:

– Det som utmärker oss i branschen är att vi verkligen arbetar för att kombinera affärsmässighet med samhällsengagemang. Vi har ett långsiktigt fokus och detta avspeglas i att vi tar ett socialt, miljömässigt och ekonomiskt ansvar, samtidigt som vi är en av de största fastighetsaktörerna på marknaden.

– Vår vision är att göra skillnad i utvecklingen av det goda samhället. I och med att vi är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag kan och bör vi ta det ansvaret. Vi satsar mycket på att utveckla fastighetsbeståndet och nyproduktionstakten och kombinationen av att ha ett långsiktigt förvaltningsfokus parallellt med att våga satsa på nya affärer, så som fler samhällsfastigheter, gör oss till en värdig vinnare.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se