Rikshem förvärvar i Upplands-Väsby

Rikshem förvärvar i Upplands-Väsby

Transaktion

28 februari 2019

Projektet förvärvas från LaTerre och omfattar en total uthyrningsbar area om cirka 4 100 kvadratmeter.

Rikshem har förvärvat en projektfastighet, precis vid pendeltågsstationen i Upplands Väsby. Där ska cirka 70 nya hyresrättslägenheter stå färdiga i slutet av nästa år. 

Unikt med projektet är att detaljplanen har p-tal noll och därmed inte ställer krav på privata parkeringsplatser. Istället har det varit viktigt att, tillsammans med kommunen, skapa förutsättningar för att minska behovet av biltransporter genom funktioner och tjänsteutbud. Huset ska erbjuda kylutrymmen för matleveranser, extra stora postfack för paket direkt till dörren och lösningar för mer hållbara transporter. En gemensam cykelpool med olika typer av cyklar, samt en bilpool med bokningsbara bilar, kommer finnas tillgänglig för hyresgästerna. Cykelutrymmena ska vara välplanerade och lättillgängliga. Grovsoprum, återvinning och återbruksrum ska också finnas.

Förutom bostäder skapas även två lokaler och Rikshem kommer att flytta sitt förvaltningskontor, för hela norra Stockholm, till Upplands Väsby.

- Det blir spännande att vara med i utvecklingen av ett pilotprojekt där läget och utökade tjänster kan minska behovet av bil och parkeringsplatser. Det går helt i linje med vårt hållbarhetsfokus. Fastigheten har ett strategiskt läge i norra Stockholm med bra kollektivtrafik till och från många orter, säger Fredrik Edlund, Regionchef för Mälardalen på Rikshem.

Väsby kommun vill vara med och driva förändring och hoppas att projektet ska kunna få andra kommuner att tänka i samma banor kring klimatsmarta tranportlösningar:

- Det är roligt att se hur intresset och förståelsen för denna typ av bostäder växer. I omställningen mot en mer hållbar stad är det ett måste att alla led i stadsbyggandet engagerar sig. Att kunna färdigställa planerna med en långsiktig förvaltare som mottagare är ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Mats Åberg, planarkitekt på Väsby kommun.

Rikshem tillträder fastigheten vid färdigställande vilket beräknas ske under slutet av 2020 Veidekke är entreprenör i projektet.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se