Riksbyggens nya bostäder i Kungälv
Foto: Riksbyggen

Riksbyggens nya bostäder i Kungälv

Bostäder

19 februari 2019

Efter en stark försäljning är det nu klartecken för att starta byggandet av 61 bostadsrätter i Brf Murgrönan.

– Riksbyggens bostäder i Kungälvs nya stadsdel Kongahälla har ett fantastiskt bra läge mitt i mot det nya köpcentrumet Kongahälla Center och Kungälvs nya resecentrum, vilket gör bostäderna attraktiva för många. Sedan säljstarten i november har 45 procent av lägenheterna i Brf Murgrönan sålts och nu byggstartas projektet, berättar Karin Ekström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Bohus Vänern.

De 61 bostäderna är fördelade på fem trapphus varav fyra är vända mot det nya torget Marknadsplatsen som kommer bildas mellan Brf Murgrönan och Kongahälla Center, som slår upp portarna den 28 mars 2019. I bottenvåningen på Brf Murgrönan finns butiks- och restauranglokaler med ett fantastiskt läge mot det nya torget och närheten till, resecentrat, köpcentrat och Kungälvs nya gågata Torpe Gränd. Uthyrning av lokalerna pågår.

– Det är väldigt roligt att kunna byggstarta det tredje projektet i Kongahälla, som är en del i Riksbyggens långsiktig satsning på Kungälv. Riksbyggen färdigställde det första av fem projekt i Kongahälla, Brf Vildvinet under hösten 2018 och kommer med Brf Bonum Blåregnet, Brf Murgrönan och ytterligare två kommande kvarter att totalt bygga ca 330 lägenheter i Kongahälla, säger Rasmus Edlund, projektchef på Riksbyggen.

Lägenheterna i Brf Murgrönan är i storlekarna 2-5 rum och kök. Både de minsta 2:orna på 38,5 kvadratmeter och de största 5:orna på 120,5 kvadratmeter är redan sålda. Inflyttning är preliminärt våren 2021. Sedan tidigare har Brf Murgrönans garage och källare byggstartas ihop med Riksbyggens Brf Bonum Blåregnet som ligger i samma kvarter.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se