Riksbyggen uppför bostäder för seniorer

Riksbyggen uppför bostäder för seniorer

Stadsutveckling

14 september 2017

Nu planerar bolaget att bygga nya bostäder i expansiva Bromma. Byggstarten är planerad till hösten eller vintern 2019.

 

Det finns en stor efterfrågan på seniorbostäder i Bromma. Riksbyggen planerar nu att uppföra ett Bonum Seniorboende i Olovslund i Bromma med 19 bostadsrätter.

– Olovslund är ett fantastiskt trevligt bostadsområde. I området finns en hel del äldre personer som bor i villa. Vi vill därför skapa ett bekvämt seniorboende som ger mer tid och kraft över till ett aktivt liv utan att för den skull behöva lämna bostadsområdet, säger Stefan Nilsson, sälj- och marknadsansvarig för Bonum Seniorboende i Stockholm.

Riksbyggens Bonum Seniorboende är marknadsledare när det gäller att bygga seniorbostadsrätter.

– I ett Bonum Seniorboende finns även en gemensamhetslokal och en övernattningslägenhet som släkt eller vänner kan bo i när de är på besök under några dagar. Bonum betyder ”Det goda livet” och det är just precis det vi vill skapa i vårt nya seniorboende i Olovslund, säger Stefan Nilsson.

Riksbyggens Bonum Seniorboende i Olovslund kommer att innehålla 19 bostadsrätter i storlek 2-4 rum och kök samt 15 parkeringsplatser. Byggstarten är planerad till slutet av 2019 med inflyttning under första halvåret 2021.

– Genom att bygga fler seniorbostäder bidrar vi också till att underlätta generationsväxlingen i området så att fler unga familjer med behov av större utrymmen kan flytta in i en villa medan de äldre kan skaffa en lättskött bostad med möjlighet till service, säger Stefan Nilsson.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se