Riksbyggen tecknar nytt på Masthuggskajen
Bild: Riksbyggen

Riksbyggen tecknar nytt på Masthuggskajen

Stadsutveckling

5 december 2023

Riksbyggen har tecknat ett sjuårigt hyreskontrakt med Elof Hansson Fastigheter om ca 1200 kvm i kvarteret F2 på Masthuggskajen.

Utvecklingen av Masthuggskajen tillsammans med den befintliga strukturen, gör att det växer fram ett nytt centrum i Göteborg. Här finns närhet till vattnet, bra kommunikationer, kultur och en stark koppling till Linnégatan, Haga och Långgatorna och här blir ett område där man vill finnas på plats.

– Vårt fokus ligger på att utveckla Masthuggskajen till att bli en attraktiv del av Göteborg. Vi är stolta att kunna bidra till stadsdelen med både kommersiella lokaler och hyresrätter i ett av stadens bästa lägen. Att nu få teckna vårt första hyreskontrakt med Riksbyggen är ett startskott för projektet, säger Michael Walmerud, vd på Elof Hansson Fastigheter.

– Riksbyggens kontor har funnits i decennier vid Masthuggstorget, platsen har en stark förankring i Riksbyggens historia. Vi är en stark drivande del av stadsutvecklingen på Masthuggskajen för att skapa en nutida och hållbar plats för människor bo på, verka i och att mötas. Det känns därför extra roligt att vi nu bygger vårt nya kontor tillsammans med Elof Hansson Fastigheter. Det kommer att bli ett modernt och välkomnade kontor som inbjuder till innovativa och kreativa möten, säger marknadsområdeschef för förvaltning Sophia Vikström på Riksbyggen.

Inflyttning är planerad till början av 2027 då också hela kvarteret beräknas stå klart.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se