Riksbyggen säljstartar i Västerås

Riksbyggen säljstartar i Västerås

Transaktion

23 oktober 2023

Den 26 oktober öppnar Riksbyggen upp för försäljning av bostadsrätter i Kopparlunden i Västerås.

Brf Kopparvalvets 63 moderna lägenheter är fördelade på två bostadshus om 7-8 våningar med en preliminär inflyttning andra kvartalet 2026. Lägenhetsstorlekarna spänner från 1-5 rum och kök om 34-125 kvadratmeter.

Levande innerstad

I närmsta kvarteren hittar man redan idag Culturen - områdets stora Kulturhus som uppskattas av många i staden samt bageri, gym, gymnasieskolor, padelhall, restauranger och vårdcentral.

- Genom utvecklingen i Kopparlunden skapar vi en levande innerstad och stärker Västerås som en lockande och växande regionstad. något vi är stolta över att kunna bidra till, säger Mikael Pettersson Sjölund, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Bergslagen/Östergötland.

Historiens vingslag bevaras

Kopparlunden innehåller många industribyggnader med högt kulturhistoriskt värde och bebyggelsen av området kommer ske varsamt och en del av de befintliga byggnaderna kommer att bevaras. Omvandlingen av det slutna industriområdet till en stadsdel, som fick namnet Kopparlunden, började i mitten av 1990-talet då den centrala delen av området öppnades för annan verksamhet.

- I våra kommande byggnationer vill vi inte bara inspireras av den forna industribebyggelsen utan här vill vi också införliva delar av vårt nedmonterade tegel från en tidigare fastighet. Genom återbruk av teglet ser vi till att materialet får stanna kvar på platsen, säger Catarina Tenor, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad.

Brf Kopparvalvet har beviljats bygglov.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se