Riksbyggen säljstartar i Skåne

Riksbyggen säljstartar i Skåne

Bostäder

13 september 2023

Riksbyggen säljstartar nu 33 moderna lättskötta boenden för Bonum Brf Trädgården i Veberöd samt 16 moderna radhus i Vellinge i två plan.

I hjärtat av Veberöd har Riksbyggen tidigare förvärvat fastigheterna som innefattar Nilssons Blomsterhandel och växthus. Riksbyggen kommer att bygga tre småskaliga hus med 33 moderna, lättskötta bostadsrätter för de som fyllt 55 år i föreningen som fått namnet Bonum Brf Trädgården.

- Det är många som vill bo kvar i Veberöd men vill bo mindre och enklare jämfört med det tidigare boendet i villa. Med Bonum Brf Trädgården kan vi erbjuda ett bekymmersfritt boende i området samtidigt som man behåller sitt sociala umgänge, säger Henrik Persson, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Syd.

Lägenheterna, som ligger nära livsmedelsbutiker, restauranger och annan service spänner mellan 2-4 rum och kök med öppna planlösningar, inglasade balkonger och stora fönsterpartier som ger stort ljusinsläpp. I Bonum Brf Trädgården kommer även gemensamhetslokal finnas samt övernattningslägenhet för gäster till de boende. Inflyttning är planerat till hösten 2025.

Barn- och vuxenvänliga radhus i lantliga Vellinge

I Herrestorp i Vellinge sälstartar Riksbyggen den första etappen av Äppellunden med 16 radhus av totalt 45 hus. Husen, som är äganderätter, ligger nära förskola, skola, ridhus, idrottshall - granne med hagar, fält och vacker åkermark som ger fina utblickar. Husen spänner mellan 116 - 133 kvadratmeter med vackra tegelfasader och möjlighet till solceller på taken. Inflyttning är planerad efter sommaren 2024.

- Vellinge är det perfekta läget för barnfamiljen eller som första huset för många. Att det är energieffektiva hus med soliga trädgårdar har utöver läget varit några av anledningarna det rekordhöga intresset om närmre 600 hushåll i intressekön, säger Henrik Persson, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Syd.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se