Riksbyggen säljstartar i Kävlinge
Foto: Riksbyggen

Riksbyggen säljstartar i Kävlinge

Bostäder

8 januari 2019

I Bonum Brf Kilen finns effektiva tvåor, lite mer generösa treor och rymliga fyror med plats för lite mer och fler.

Riksbyggen tar nu sitt mycket populära koncept för seniorbostäder, Bonum, till Kävlinge. Riksbyggen startar försäljningen av 53 lägenheter i Bonum Brf Kilen. Det blir ljusa lägenheter med högt i tak och där alla boende har tillgång till tjänster som gör vardagen enklare och roligare.

Bonum Brf Kilen i Kävlinge kommer att ta plats där Kvarngatan möter Skomakaregatan och Rundelsgatan. Mitt emot kommunhus, vårdcentral, apotek och bibliotek. Matbutiker och kommunikationer finns också i närheten.

– Behoven av fler seniorbostäder är stort i Kävlinge i takt med att andelen äldre personer ökar och många vill byta villan mot en mer lättskött bostad. Fler seniorbostäder behövs också för att öka rörligheten på bostadsmarknaden. På så sätt kan det befintliga bostadsbeståndet användas på ett effektivare sätt vilket inte minst är viktigt i en tillväxtkommun som Kävlinge, säger Jon Ossler, konceptägare för Bonum seniorboende på Riksbyggen.

I Bonum Brf Kilen finns effektiva tvåor, lite mer generösa treor och rymliga fyror med plats för lite mer och fler. Planlösningarna är öppna och välplanerade med omsorg för hur vardagslivet fungerar bäst. Rummen bjuder in ljusflöde genom stora fönsterpartier och den generösa takhöjden gör rummen ljusa och luftiga.

Riksbyggens Bonum seniorboende är en riktig framgångssaga. Den första skissen till Bonum ritades 2006 och 2008 startades konceptet officiellt. Idag är över 1 000 Bonum-bostäder inflyttade runt om i landet. Bonum vänder sig till hushåll där minst en person är över 55 år.

I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har tillgång till en rad olika praktiska tjänster. Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor.

– Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende, träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskap vilket är väldigt uppskattat, säger Henrik Persson, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Syd.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se