Riksbyggen i nytt avtal med OK
Foto: Riksbyggen

Riksbyggen i nytt avtal med OK

Stadsutveckling

8 mars 2018

Avtalet gäller förvaltning och projektledning av underhållsprojekt och hyresgästanpassningar i fastighetsbeståndet.

 

Riksbyggen har skrivit ett ”letter of intent” med Fastighets AB Norrtull, ett helägt dotterbolag till OK ekonomisk förening. Avtalet gäller förvaltning och projektledning av underhållsprojekt och hyresgästanpassningar i fastighetsbeståndet, bland annat med ombyggnationer vid föreningens huvudkontor på Sveavägen i Stockholm.

– Vi är mycket glada för avtalet med OK. Både Riksbyggen och OK är företag med en värdegrund där hållbarhet är en av grundstenarna och vi ser nu möjligheten att kunna tillföra vår kompetens inom hållbarhetsområdet i förvaltning och ombyggnation av deras fastighetsbestånd, säger Michael Bernzon, chef för Riksbyggens Rikskundenhet.

Fastighets AB Norrtull har en fastighetsportfölj som innehåller 13 blandade objekt, huvudsakligen kontor, logistik och vårdfastigheter.

– Vi är väldigt nöjda med valet att låta Riksbyggen förvalta och utveckla våra fastigheter och känner oss trygga med dem som leverantör. Vi har sedan tidigare en väl fungerande relation och delar samma värdegrund, både vad gäller hållbarhet och kooperation, säger Britt Hansson, vd OK ekonomisk förening.

Riksbyggen har en omfattande förvaltningsverksamhet som innefattar både bostads- och hyresrätter samt kommersiell och offentliga lokaler. Sammanlagt förvaltar Riksbyggen 4 079 bostadsrättsföreningar och förvaltningsverksamheten finns på cirka 430 orter runt om i landet, från Trelleborg i söder till Karesuando i norr.

Riksbyggens ombyggnadsverksamhet har haft en stark tillväxt de senaste åren och omsatte under 2017 över en miljard kronor.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se