Riksbyggen gör succé – i Norrland
Foto: Riksbyggen

Riksbyggen gör succé – i Norrland

Bostäder

21 september 2018

För två år sedan inrättade Riksbyggen ett nytt marknadsområde för norra Sverige. Satsningen fortsätter att leverera nya bostäder.

 

Snabbare än planerat kan Riksbyggen ge klartecken för ytterligare två bostadsprojekt i Gällivare och Skellefteå.

Tidigare i år har Riksbyggen byggstartat Brf Viktoriastrand i Skellefteå och innan det även Brf Fjällvyn i Kiruna.

Nu är det klartecken för ytterligare två byggstarter, Brf Midnattssolen i Gällivare och Brf Viktoriastrand 2 i Skellefteå.

– Det finns ett stort behov av fler bostäder på många orter i den norra delen av landet. Att försäljningen gått så bra är ett kvitto på att de bostäder som vi på Riksbyggen kan erbjuda både är attraktiva och att många har möjlighet att efterfråga dessa utan att vi tummar på kvalitet eller hållbarhetsaspekten, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad Norr.

I Malmfälten, med fokus på Kiruna och Gällivare, har Riksbyggen skrivit avtal med LKAB om att bygga cirka 250 bostadsrätter under en tioårsperiod till följd av samhällsomvandlingarna där.

I Skellefteå har Riksbyggen sedan lång tid en mycket stark position inom fastighetsförvaltningen med återkommande toppbetyg i Nöjd Kund Index.

Under 2016 gjorde Riksbyggen sitt, vid den tidpunkten, största fastighetsaffär vid förvärvet av 544 hyresrätter av Skebo.

– I Skellefteå är Riksbyggen också en av de aktörer som ska vara med och bidra till 1 000 nya bostäder inför etableringen av batterifabriken Northvolt, säger Lars Lundgren.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se