Riksbyggen ger Partille nytt landmärke
Foto: Riksbyggen

Riksbyggen ger Partille nytt landmärke

Stadsutveckling

18 mars 2019

Nu gör bolaget en av sina paradfastigheter i Partille till ett landmärke. Allt med hjälp av en tio meter hög skulptur.

En 70 meter hög kran har placerat en drygt 10 meter hög skulptur på taket till Riksbyggens Brf Kronhöjden i Partille vid Kyrktorget. Konstnären Gunilla Bergström har formgett skulpturen som nu pryder Brf Kronhöjden som kommer att innehålla sammanlagt 74 nya bostäder.

– Skulpturen och huset i sig kommer att bli ett landmärke för hela det nya Partille centrum. Partille befinner sig i en stor förvandling från förort till en attraktiv och hållbar förstad. Från Riksbyggens sida är vi glada över att få vara en del av den utvecklingen, säger Bodil Jönsson Ganesh, sälj-och marknadsansvarig Riksbyggen Storgöteborg.

Idén om ett landmärke för Partille centrum på Kronhöjdens tak har växt fram i dialog mellan kommunen, Riksbyggen och köpmännen i centrum i samband med planprocessen för det nya bostadshuset.

– Gestaltningen av den offentliga miljön är en viktig del av samhällsbyggnadsprocessen och omfattar mer än enbart konstverket. Landmärket skapar symboliska mervärden. Det är tänkt både som en välkomnande gest till våra besökare och ett sätt att skapa en gemensam centrumidentitet, säger Per Söderquist, teknisk chef i Partille kommun.

Brf Kronhöjden ligger vid Allum och Kyrktorget i Partille. I huset, som har tolv våningar, finns 74 välplanerade lägenheter i storlek 1 till 4 rum och kök. Preliminär inflyttning beräknas starta kvartal 4, 2019. I juni beräknas den första visningslägenheten vara klar.

– Det här är ett boende med hissavstånd till torget med alla service som finns där. Pendeltåget in till Göteborgs centralstation tar bara 10 minuter och det finns dessutom många andra goda kommunikationer, Bodil Jönsson Ganesh.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se