Riksbyggen fortsätter med kooperativa hyresrätter Foto: Riksbyggen

Riksbyggen fortsätter med kooperativa hyresrätter

Bostäder

7 december 2017

Sammanlagt handlar det om 28 nya lägenheter med en planerad byggstart under 2018.

 

Mitt i centrala Kil, granne med kommunhuset, planerar nu Riksbyggen och Kils kommun för ett nytt trygghetsboende i form av en kooperativ hyresrättsförening.

– Vi är mycket glada över att få vara med bidra till att fler äldre personer i Kil kan få en bekväm bostad med närhet till service. Riksbyggen är en långsiktig samhällsutvecklare och det finns idag ett stor efterfrågan på bostäder som är anpassade för äldre personers behov, säger Tore Johansson på Riksbyggen.

De boende får en tillgänglig lägenhet utan behöva satsa något större kapital. I en Kooperativ hyresrättsföreningen är medlemsavgiften med Riksbyggens upplägg bara 100 kronor. Nybyggnation kommer att bestå av cirka 28 trygghetslägenheter med takterrass med en planerad inflyttning under 2020.

Planen är att den kooperativa hyresrättsföreningen Tryggahem i Kil under 2018 kommer att förvärva fastigheterna som tillhör äldreboendena i Sannerud, Karlslund och Åkerbo.

I april tog Riksbyggen och Storfors kommun det första spadtaget för ett nytt äldreboende i form av en kooperativ hyresrättsförening. Tidigare har Riksbyggen även uppfört ett liknande projekt i Munkfors.

– Det är en stor fördel att vi kan ta med oss goda erfarenheter från tidigare projekt och använda dessa i nya. Vi är nu mycket glada över att tillsammans med Kils kommun få samverka i ett projekt för att utveckla boendemiljön för äldre, säger Fredrik Berglöf, marknadsområdeschef för Riksbyggens fastighetsförvaltning i Värmland.

Med kooperativa hyresrätter kan kommuner säkerställa kvaliteten och långsiktigheten i sin vårdverksamhet och boenden för äldre utan att kostnaderna för fastighetsinvesteringar skenar. Konceptet är bra för de kommuner som vill ha ett alternativ till traditionellt, kommunalt fastighetsförvaltande, men samtidigt möta ett ökande vård- och omsorgsbehov.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se