Riksbyggen får markanvisning i Hässelby

Riksbyggen får markanvisning i Hässelby

Bostäder

30 november 2020

Genom en ny markanvisning tar Riksbyggen sitt koncept för seniorbostadsrätter, Bonum, till Hässelby, Stockholm.

Bonum vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år. Riksbyggen planerar nu för 43 seniorbostadsrätter med byggstart 2024.

– Vi är glada över markanvisningen i Hässelby. Det finns en stor efterfrågan på fler bostäder för målgruppen över 55 år och den kommande byggnationen på Melongatan får ett mycket attraktivt läge i Hässelby strand, säger Peter Arvidsson Ekman, chef för affärsutveckling på Riksbyggen Bostad Stockholm.

Arbetet med detaljplanen beräknar bli klar under 2023 och byggstarten planeras till år 2024. Parkeringsplatser kommer att finnas i ett garage under huset. Läget är centralt med närhet till service och 300 meter till närmsta tunnelbanestation.

– Bonumkonceptet är väldigt populärt och det är roligt att vi nu kan ta det till Hässelby. Genom att bygga för den lite äldre delen av befolkningen startas också flyttkedjor som frigör till exempel villor dit barnfamiljer kan flytta. På så sätt bidrar nyproduktionen av bostäder till ett mer effektivt utnyttjande av det befintliga bostadsbeståndet, säger Peter Arvidsson Ekman.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se