Riksbyggen får ja till bygglovet
Foto: Riksbyggen

Riksbyggen får ja till bygglovet

Bostäder

23 november 2018

Nu får bolaget klartecken på ytterligare ett bostadsprojekt. Som bland annat innehåller två stycken bostadsrättsföreningar.

 

I Fredriksskans i Kalmar planerar Riksbyggen för en ny stadsdel som genomsyras av hållbarhet. Det blir hus med högt ställda miljökrav.

– Bygglovet är nu klart vilket är en viktig steg i processen för att kunna skapa attraktiva och mer hållbara bostäder i Fredriksskans. Vi räknar med att kunna komma igång med byggnation av garage under kvartal 1 2020 och igångsättning av bostäderna under kvartal 1 2021, säger Magnus Laneborg, marknadsområdeschef Riksbyggen bostad sydost.

Riksbyggen kommer att bygga bostäder med inriktning för olika målgrupper och med blandade upplåtelseformer. Det blir två bostadsrättsföreningar varav den ena blir en så kallad Bonum-förening, Riksbyggens seniorboendekoncept, som vänder sig till hushåll där minst en av de boende fyllt 55 år.

Den andra föreningen blir en ”vanlig” bostadsrättsförening med lägenheter i storlek 2-5 rum och kök. I båda föreningarna ligger stort fokus på tillgång till uteplats.

Bolaget kommer också att upprätta 67 hyresrätter där lägenheter har ett till tre rum och kök. Dessutom kommer de att bygga en förskola på 400 kvadratmeter.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se