Riksbyggen expanderar i Borås
Foto: Riksbyggen

Riksbyggen expanderar i Borås

Uthyrning

29 augusti 2018

Med start våren 2019 blir det fler hyresgäster i Riksbyggens nyrenoverade lokaler i Viskaholm, Borås.

 

De företag som är klara för inflyttning är den digitala specialistbyrån Adwise Media och arkitektbyrån Tengbom.

– För oss kommer flytten innebära möjligheten att växa i en representativ lokal som är centralt belägen. Vi kommer sitta på fjärde våningen med en fantastisk utsikt mot Viskan, Stadsparken och Borås stad. Det kommer bidra till inspiration i det kreativa arbete vi utför, säger Donald Isaksson, Practice Director på Tengbom i Borås.

Tengbom kommer själva planera hur deras arbetsplats ska se ut och ser fram emot den processen. På våningen under flyttar den digitala specialistbyrån Adwise Media in. William Rydh, VD på Adwise Media ser det som utveckling för företaget att bosätta sig i en ny lokal.

– Att flytta in i Viskaholm kommer bidra till en bra omgivning för våra medarbetare. Det viktigaste är att de mår bra, för gör de det, kan de leverera samma känsla till våra uppdragsgivare. Vi är även under tillväxt och då kommer de stora ytorna hjälpa, säger William.

Även Adwise Media är med och bestämmer hur de vill fördela deras nya arbetsplats på bästa sätt.

– Vi kommer kombinera öppet kontorslandskap med slutna rum. På så sätt kan våra medarbetare sitta med sina specialistområden, och samtidigt ta del av avslappnande loungeutrymmen. Det kommer finnas möjlighet för konferensrum och arbetsplatser där praktikanter eller våra uppdragsgivare kan sitta och arbeta, säger William.

Tillsammans med de tidigare presenterade hyresgästerna Riksbyggen, AB Bostäder i Borås, Ikkab och Bengt Dahlgren hoppas Fastighets AB Viskaholm att de kommer trivas. Fastighets AB Viskaholm ägs av Riksbyggen och AB Bostäder i Borås.

Den första flytten till Väveribolagets gamla lokaler skedde i augusti 2018 när Riksbyggen flyttade in och i området Västerbro planeras för bostäder och kontor ett stenkast till stadskärna och grönska.

– Vi är jätteglada över att många nya hyresgäster nu är på väg in till de fina lokalerna i Viskaholm. Riksbyggen har nyligen flyttat sin verksamhet i Borås till Viskaholm och vi stortrivs i de nya lokalerna, säger Tommy Prissberg, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se