Riksbyggen byggstartar i Skellefteå

Riksbyggen byggstartar i Skellefteå

Bostäder

19 december 2022

Nu har Riksbyggen tagit beslut om att starta byggandet av 75 bostäder i Brf Utsikten på Getberget i Skellefteå. Byggstarten är planerad ske i början av 2023 med en preliminär inflyttning 2025. Entreprenadavtal har tecknats med NCC för genomförande av projektet.

– Det är väldigt roligt att vi fått klartecken att dra igång byggandet av Brf Utsikten samtidigt som många andra aktörer drar i handbromsen. Riksbyggen är ett kooperativt företag som arbetar långsiktigt och vi bidrar med fler bostäder till Skellefteå även när tiderna är osäkra, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen, AO Bostad Norr.

Brf Utsikten får ljusa och moderna lägenheter bekvämt nära strövområden, idrottsanläggningar, badhus och skola. Lägenhetsstorlekarna spänner från 2-4 rum och kök.

– Det kommer att bli härliga, inglasade balkonger. Från de översta våningsplanen är utsikten enorm. Köparna i projektet kan se fram emot ett bekvämt boende i ett mycket bra läge, säger säger Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggens Bostad Norr.

Till huset byggs ett garage med många parkeringsplatser.

– För många köpare är garageplatsen viktig. Till ett antal av garageplatserna kommer det att finnas laddstolpar för elbil, berättar Jenny Elveljung.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se