Riksbyggen byggstartar i Malmö
Bild: Riksbyggen

Riksbyggen byggstartar i Malmö

Bostäder

12 december 2022

Riksbyggen har tagit beslut om att starta byggandet av Brf Nova i Västra Hamnen. Byggstarten är planerad att ske i början av 2023 och är ännu ett Riksbyggen-projekt som startas på egen kassa.

– Riksbyggen arbetar hårt för att hålla uppe vårt framgångsrika bostadsbyggande i Malmö. Det är därför väldigt roligt att vi som kooperativt och långsiktigt företag kan starta byggandet av Brf Nova i Västra Hamnen, säger Anders Jeppsson, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Region Sydväst.

Brf Nova är uppföljaren till Riksbyggens två tidigare etapper Brf Stjärnfyren och Brf Stella i Västra Hamnen. Försäljningsstarten i Brf Nova är planerad till någon gång under första halvåret 2023.

– Läget i Västra Hamnen är fantastiskt med närhet till city, Masttorget och Ribersborgsstranden. Brf Nova får en hög hållbarhetsprofil och husen byggs enligt högt ställda hållbarhetskrav enligt BREEAM nivå Good, säger Emmie Dehn, projektledare Riksbyggen Bostad Region Sydväst.

Det kommer att bli både sedumtak för en ökad biologisk mångfald och solceller. Det kommer också att finnas bil- och lådcykelpool i föreningen. För att hålla nere energikostnaderna är husen välisolerade och utrustade med energieffektiva vitvaror och uppvärmningssystem. Genom solcellerna på taken producerar Brf Nova en del av sin egen el vilket ger effekt på elräkningen.

Brf Nova är den sista av tre etapper i samma kvarter i Västra Hamnen. När bostäderna i Brf Nova är inflyttningsklara under våren 2025 har Riksbyggen byggt totalt åtta bostadsrättsföreningar i området med sammanlagt cirka 500 bostäder.

– Variationen bland lägenheterna är stor. Här finns allt från en välplanerad tvåa med uteplats mot den lugna gården, en läcker trea med hörnbalkong och havsutsikt till en exklusiv fyrarums penthouselägenhet med stora takterrasser i två väderstreck, berättar Emmie Dehn.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se