Riksbyggen bygger i Söderköping
Foto: Riksbyggen

Riksbyggen bygger i Söderköping

Bostäder

31 januari 2018

90 bostäder planeras i anslutning till Brunnsparken i Söderköping när kommunen satsar på upprustning.

 

Söderköping växer och behovet av bostäder är stort. Därför satsar kommunen, Söderstaden och Riksbyggen på ett gemensamt projekt för att lyfta Brunnsparken och åpromenaden samtidigt som Söderköping får fler bostäder.

Planförslaget innebär att sju flerbostadshus kan byggas mellan Eriksvik och Storån. Totalt blir det cirka 90 lägenheter. Husen kommer att placeras tvärställda, för att säkerställa fri sikt och passage till ån.

Riksbyggens del i projektet är 30 Bonumlägenheter. Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder och riktar sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år.

– Det finns ett stort behov av fler bostäder anpassade för den äldre målgruppen. Bonum-konceptet kombinerar vackra och funktionella bostäder med en utökad service i form av en Bonumvärd och har blivit mycket uppskattat, säger Johan Neander, marknadsområdeschef Riksbyggen.

Bonumvärden är lite som gamla dagars vicevärd men med ett mycket större utbud av tjänster. Bonumvärden blir ett känt ansikte som arbetar för trivsel i det gemensamma och bekvämlighet i det privata.

I varje Riksbyggenprojekt är hållbarhetsfrågorna i fokus, till exempel genom vårt unika Hållbarhetsverktyg och att all Riksbyggens nyproduktion av flerfamiljsbostäder certifieras enligt Miljöbyggnad silver.

Det nya förslaget ger förbättringar av Brunnsparkens östra del och åpromenaden på Storåns södra strand. Enligt förstudien blir det nya planteringar, spännande lekmiljöer, utegym och en ny ljussättning. Hjärtat i parken blir magnoliastigen som får ett blommande stråk som inbjuder till att stanna till och upptäcka parken.

Den planerade byggstarten är våren 2019.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se