Riksbyggen bygger 49 seniorbostadsrätter
Bild: Riksbyggen

Riksbyggen bygger 49 seniorbostadsrätter

Bostäder

18 juni 2018

Idag tas det första spadtaget för att byggstarta ett efterlängtat projekt i Höganäs, 49 seniorbostadsrätter i Bonum Brf Idrottsplatsen.

Riksbyggens Bonum Brf Keramikern, vid Folkparken i Höganäs, sålde snabbt slut och byggstartades för ganska precis ett år sedan. Nu är det dags för en ny byggstart, den 18 juni sätts spaden i marken för Bonum Brf Idrottsplatsen i Höganäs.

– Det finns ett fortsatt stort behov av fler seniorbostäder i Höganäs vilket märks tydligt i efterfrågan i Bonum Brf Idrottsplatsen där över hälften av alla lägenheter redan är sålda. Det är mycket glädjande att Riksbyggens Bonum-koncept gillas av Höganäs-borna och att vi nu kan starta bygget av Bonum Brf Idrottsplatsen, säger Jon Ossler, marknadsområdeschef för Bonum seniorboende.

Riksbyggen kommer att uppföra tre tegelhus med fyra, fem respektive sex våningar. Allt från välplanerade tvåor på 54,5 kvadratmeter, till större fyror på 89,5 kvadratmeter. Lägenheterna är ljusa och trivsamma och med en generös takhöjd på 2,7 meter. Alla lägenheter har inglasad balkong eller egen uteplats. Takvåningarna har även egna takterrasser med härlig kvällssol.

Bonum vänder sig till hushåll där minst en person har fyllt 55 år. Bostadsrättsföreningens medlemmar får tillgång till individuellt anpassade tjänster. För den som behöver hjälp med något finns en så kallad Bonumvärd till hands.

– Bonumvärden blir ett känt ansikte som arbetar för trivsel i det gemensamma och bekvämlighet i det privata. Med Bonum seniorboende erbjuder Riksbyggen trygga, inbjudande och praktiska hem där det är möjligt att leva aktivt och bo kvar långt upp i åldrarna, berättar Jon Ossler.

Den första inflyttningen i ett Riksbyggen Bonum seniorboende skedde i Brf Bryggan i Sundbyberg i januari 2012. Nu, sex år senare, är den tusende Bonum-lägenheten precis inflyttad av en lycklig senior. Och många fler Bonum seniorboenden är på gång, det handlar om cirka 1 000 seniorbostadsrätter i 48 pågående eller planerade projekt varav Bonum Brf Idrottsplatsen är ett av dessa.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se