”Årets Fastighetsgala känns som en revansch” – Det känns viktigt att ta tillbaka det publika rummet, en gala skall upplevas på plats, det ska dock sägas att vi givetvis följer givna restriktioner, säger Oscar Lindqvist, VD på World in Property och medlem i juryn för World in Property Award.

”Årets Fastighetsgala känns som en revansch”

Fastighetsgalan

25 januari 2022

Att Fastighetsgalan i år åter arrangeras på Berns Salonger känns som en revansch, menar World in Propertys VD Oscar Lindqvist. Just nu arbetar han och övriga jurymedlemmar för fullt med att kora de slutliga vinnarna i Fastighetsgalans tävlingar.

Med bara drygt två veckor till årets Fastighetsgala på Berns i Stockholm går juryarbetet nu in i sin slutfas.

Ur finalfälten i de olika tävlingarna ska respektive jury vaska fram de slutgiltiga vinnarna – som sedan presenteras på galan.

Oscar Lindqvist, VD på World in Property, ingår i juryn för World in Property Award och tycker att årets finalfält i tävlingen är mycket starkt med Sara Kulturhus i Skellefteå, Masthuggskajen i Göteborg, Finnslätten i Västerås och Gateway Säve.

Hur känns det att sitta i juryn gällande World in Property Award som delas ut på Fastighetsgala den 9 februari - nu när den är åter på Berns efter förra årets digitala lösning p g a pandemin?

– Ja men det känns lite som en revansch. Det känns viktigt att ta tillbaka det publika rummet, en gala skall upplevas på plats, det ska dock sägas att vi givetvis följer givna restriktioner.

Varför är det viktigt för fastighetsbranschen att ha en årlig gala med prisutdelningar?

– Det är viktigt i alla branscher. Fastighetsbranschen sysselsätter många och förtjänar uppmärksamhet. Det är otroligt många som ligger bakom varje pris, hela företaget i de flesta fall. Vi önskar att alla kunde komma upp på scen och ta emot publikens jubel men tyvärr går det ju inte och än mindre i dessa tider.

Vad betecknar en vinnare när det gäller World in Property Award?

– Detta priset är lite annorlunda. Ibland går det inte till ett enskilt företag – det kan gå till ett projekt där flera bolag och aktörer samverka. Priset ges ofta till någon eller några som skapar något nytt och unikt. Priset ges till ett bolag eller ett projekt som gör, eller kommer att göra, ett extraordinärt avtryck på den svenska fastighetsmarknaden. Pristagaren visar på visionärsskap, framtidstro, mod och samhällsnytta i sitt arbete med stadsutvecklingsprojekt antingen inom bostadsområdet eller inom den kommersiella sektorn.

Vilka trender inom stadsutvecklingsprojekt tror du bli starkast under 2022?

– Storskalighet men med ett hållbarhets perspektiv. Hållbarhet tycker jag numera genomsyrar hela branschen vilket är ett steg i rätt riktning.

Om du fick önska dig ett drömprojekt inom stadsutveckling, som kunde föra branschen och samhället vidare på ett angeläget vis - vad skulle det vara?

– Jag hade gärna sett att flera bolag gått samman i ett större projekt för att stöpa om ett av våra utanförskapsområden. Genom samverkan och med innovation som ledord tror jag att man till viss del skulle kunna bygga bort en hel del otrygghet och skapa bättre förutsättningar för familjer/individer att göra allt från bostadskarriär till att verkligen engagera sig i och vårda sina samhällen.

Missa inte festen och prisutdelningarna!

Intresset för att boka bord till galan på Berns visar på ett extra stort sug efter årets Fastighetsgala. Just nu finns endast ett fåtal platser kvar. Du bokar HÄR med förbehåll att de sista platserna redan kan ha bokats. Först till kvarn gäller som vanligt. Mer om Fastighetsgalan och priserna kan du läsa HÄR!

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se