Restaurangpionjär till Östermalm

Restaurangpionjär till Östermalm

Stadsutveckling

9 februari 2024

Våren 2024 kommer den populära växtbaserade restaurangen ChouChou till Fältöversten i Stockholm.

Matprofilen Gustav ”Jävligt gott” Johansson är kulinarisk ledare och vill erbjuda fantastiskt god mat utan att kompromissa med hållbarheten. Den nya restaurangen kommer välkomna Östermalmsbor och besökare från alla olika åldrar – inte minst barn.

Fältöversten vid Karlaplan samlar idag flera populära restauranger och caféer. Våren 2024 växer utbudet ytterligare när ChouChou öppnar, ett nytänkande restaurangkoncept som såg dagens ljus i handels- och mötesplatsen Mood 2021.

ChouChou serverar växtbaserad mat i världsklass som positivt överraskat även de mest inbitna köttätarna. Maten är influerad av den europeiska husmanskosten med inslag från jordens alla hörn och bland råvarorna hittar du det allra senaste inom växtbaserad food tech, som 3D-printat kött. Bakom ChouChou står flera kända namn, bland dem kokboksförfattaren och entreprenören Gustav Johansson, upphovsman till Instagramkontot ”Jävligt gott” och erfarna krogprofilen Robert Hållstrand.

- Vi vill visa att du inte behöver välja mellan att äta god och att äta hållbar mat. Hos oss kan du komma och njuta av klassiska rätter och grym service utan att kompromissa med någonting, säger Gustav.

Den nya restaurangen i Fältöversten kommer att erbjuda en stor buffé med klassiska rätter från det svenska, franska, indiska och italienska köket. På á la carte-menyn kommer du bland annat hitta de populära gräddstuvade köttbullarna, pizza, pasta och hamburgare. Det kommer också finnas ljuvliga bakverk och en stor bar. Allt på menyn är växtbaserat.

Restaurangen i Fältöversten kommer även flirta lite extra med alla barnfamiljer som finns i området runt Karlaplan och erbjuda ”After school” med happy hour-priser på mjukglass, pizzaslices med mera. På fredagarna bjuder ChouChou in till tacofredag och på helgen kommer det serveras stor familjebrunch. ChouChou blir ett vardagsrum för Fältöverstens alla besökare i olika åldrar. Alla kommer att vara välkomna, även hundar.

- Vi är glada att meddela att vi inom kort får ännu mer god mat här i Fältöversten. ChouChou är ett spännande och nytänkande koncept som vi tror kommer passa våra besökare väldigt bra, säger Tobias Edberg, centrumchef.

ChouChou planerar att öppna i Fältöversten under våren 2024 och det blir då den andra enheten. ChouChou finns idag i Mood-gallerian i centrala Stockholm och öppnar en andra restaurang i Tidningskvarteret vid Marieberg i april. Ansvarig uthyrare för etableringen i Fältöversten är Yasemin Fallai.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se