Restaurangkedja i rekonstruktion
Bastionsplatsen i Göteborg där Klang Market har en av sina restauranger. Bild: Wikipedia

Restaurangkedja i rekonstruktion

Ekonomi

14 november 2023

Klang Market är en rikstäckande restaurangkedja bestående av fyra bolag, och deras samlade omsättning för 2022 uppgick till 140 miljoner kronor.

rs.Fastfood rapporterar att de fyra bolagen, som driver sammanlagt 13 restauranger under varumärkena Klang och Klang Market från Umeå till Malmö, ansökte om rekonstruktion. Restaurangen i Borås går under namnet The Townhouse by Klang och inkluderar även en vinbar samt nattklubbsverksamhet vissa kvällar i veckan.

Rekonstruktionsansökan motiveras främst av konjunktur- och prisutvecklingen, med fokus på höga transport- och råvarukostnader. Enligt rekonstruktören Lars Lundberg på 7Wise är det också en konsekvens av minskad köpkraft bland kunderna.

Den samlade skulden för samtliga bolag uppgår till minst 10 miljoner kronor, och det finns skulder fördelade olika mellan de olika bolagen. Bland borgenärerna finns bland annat Skatteverket, Swedbank och andra kreditgivare. Menigo, en av de stora leverantörerna till bolagen, har även en betydande skuld att återkräva.

– Nyligen hade vi sammanträde med fordringsägarna där tingsrätten beslutade att rekonstruktionerna för bolagen får fortsätta. Första perioden löper till och med en 17 januari, men det vi redan har konstaterat är att rekonstruktionen är för stor för det. Vi vet att vi kommer behöva göra en förlängningsansökan., säger Lars Lundberg på 7Wise till rs.Fastfood.

Pernilla Gilbert

World in Property
pernilla.gilbert@worldinproperty.se