Rekordintresse för nya Lund-bostäder
Foto: Veidekke

Rekordintresse för nya Lund-bostäder

Bostäder

13 juni 2019

Inom ramen för projektet Grönalund bygger Veidekke Bostad nya bostäder på Väster i Lund. Totalt byggs 62 nya lägenheter.

Bostäderna har en boyta om 34-98 kvadratmeter som fördelar sig på 1-4 rum och kök. Priset för lägenheterna börjar på 1 475 000 kronor och säljstart sker idag den 12 juni. De första hushållen beräknas flytta in i sina nya bostäder under oktober 2021.

- Det är ett enormt intresse kring vårt projekt Grönalund på populära Väster i Lund. Vi vet att många har väntat länge på att vi ska säljstarta och nu kan vi äntligen börja presentera de bostäder som kommer att säljas i det nya bostadshuset, säger Karin Schening, försäljningschef region Syd på Veidekke Bostad

Bostadshuset som kommer att byggas är Svanenmärkt och V-format, som i två flyglar. Det har åtta våningar och inrymmer en stor variation av lägenhetstyper. På nedre plan har lägenheterna stora uteplatser och på de översta våningarna finns tre lyxiga penthouse med stora privata takterrasser och utsikt över Lund. Mellan husets båda flyglar bildas en inbjudande grönskande oas med plats för umgänge.

- Lägenheterna i Grönalund erbjuder verkligen något alldeles extra. Ett av penthousen har exempelvis hiss direkt upp lägenheten, något som är mycket ovanligt. Vi tror att läget i kombination med att det inte har byggts många nya bostäderna i området varit en bidragande anledning till det stora intresset för projektet, säger Mats Lorentz, säljansvarig på Veidekke Bostad.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se