Regio tecknar femtonårigt avtal för hotell – Packhuset är en av våra största hyresgäster i Kalmar och vi är väldigt glada över det fortsatta förtroendet för oss som fastighetsägare, säger Eric Bergström, VD på Regio.

Regio tecknar femtonårigt avtal för hotell

Uthyrning

11 juni 2021

Regio tecknar femtonårigt avtal för Hotel Packhuset i Kalmar.

Regio har i samarbete med P&E Fastigheter tecknat ett femtonårigt avtal med Nordic Choice Hotels avseende expansion av Clarion Collection Hotel Packhuset i Baronen, Kalmar.

Avtalet omfattar bland annat tillskapande av 21 hotellrum, ny lounge och nytt gym.

Packhuset är beläget i centrala Kalmar, alldeles intill Baronen köpcentrum och högskolan.

Hotellet är mycket populärt och har haft god beläggning under hela Coronapandemin. Regio och P&E Fastigheter har under ett antal år fört en dialog med Packhuset om att expandera verksamheten inom byggnaden, vilket nu resulterat i ett femtonårigt hyresavtal. Ombyggnationen beräknas vara klar före sommaren 2022.

– Vi har haft en tydlig affärsplan för utveckling av området ända sedan Baronen förvärvades av Regio för fem år sedan. Packhuset är en av våra största hyresgäster i Kalmar och vi är väldigt glada över det fortsatta förtroendet för oss som fastighetsägare, säger Eric Bergström, VD på Regio.

Anders Stensson, Kommersiell utvecklare P&E Fastigheter är nöjd med affären:

– Packhusets läge är fantastiskt för ett hotell, med hamnen bokstavligen talat precis utanför fönstret. Utbyggnaden av hotellet är ett stort steg framåt i arbetet med vår affärsplan. Vi har även pågående dialog med andra upplevelsebaserade hyresgäster och hoppas att snart kunna addera fler positiva nyheter.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se