Realgymnasiet öppnar i Diös lokaler i centrala Luleå
Diös inleder utvecklingen av lokalerna till en modern och ändamålsenlig lärmiljö med start per omgående.

Realgymnasiet öppnar i Diös lokaler i centrala Luleå

Uthyrning

7 mars 2022

 Nu är det klart att tillväxtstarka kvarteret Biet i Luleå blir nav för framtidens kompetens inom naturbruk. 

I höst öppnar Realgymnasiet en modern skola i Diös lokaler på Stationsgatan i centrala Luleå.

Skolan kommer att erbjuda utbildningar inom Naturbruksprogrammet med inriktningarna Djurvård, Hästhållning och Naturturism.

Diös inleder utvecklingen av lokalerna till en modern och ändamålsenlig lärmiljö med start per omgående.

Realgymnasiet är en del av Lärande i Sverige AB, en av de största fristående huvudmännen i Sverige. Skolans utbildningar bygger på verkliga behov i svenska tillväxtbranscher och genomförs i nära samarbete med det lokala näringslivet. Realgymnasiet finns idag på 22 orter, med etableringen i Luleå som den nordligaste.

– Kvarteret Biet är under stark utveckling, och vi är mycket glada över att få välkomna Realgymnasiet till Luleå och våra lokaler på Stationsgatan. Skolan blir strategiskt belägen vid stadens västra entré med närhet till såväl stadskärnan som natursköna områden och stråk. Med framtidens skolupplevelse som ledord har vi utvecklat ytorna för att möta Realgymnasiets specifika behov och önskemål, säger Urban Olofsson, förvaltare, Diös Luleå.

– Det känns väldigt roligt att vi fått möjlighet att starta vår toppmoderna gymnasieskola i dessa fina lokaler i centrala Luleå. Planlösningen och byggnationen har arbetats fram tillsammans med hyresvärden Diös. På skolan kommer det bland annat att finnas både hund- och djuravdelning inhouse. Vi ser verkligen fram emot att välkomna elever och personal till skolan nästa höst. Vi kommer tillsammans med fastighetsägaren Diös att se till att eleverna börjar på en skola med fantastiskt fin miljö, säger Fredrik Ljung, fastighetschef, Lärandegruppen i Sverige.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se