PwC hyr 3 000 kvm av NCC i Våghuset Våghuset byggs just nu och är de två första kontorsfastigheterna i den nya stadsdelen. Husen har ritats av White Arkitekter och står klara för inflyttning i slutet av 2022.

PwC hyr 3 000 kvm av NCC i Våghuset

Uthyrning

26 oktober 2021

Revision- och rådgivningsbolaget PwC flyttar sitt Göteborgskontor till NCC:s Våghuset i samband med att huset färdigställs under 2022.

Kontorslokalen är om fyra våningsplan, plan 7 - 10, och omfattar 3 102 kvadratmeter.

– Vi ser fram emot att välkomna PwC till Våghuset , en av Göteborgs blivande ikonbyggnader. Huset har en nytänkande arkitektur som kommer att synas och göra avtryck i staden under många år framöver, säger Johanna Hult Rentsch, regionchef NCC Property Development.

Masthuggskajen har en mycket hög hållbarhetsprofil. 2018 var Masthuggkajen Sveriges första stadsutvecklingsprojekt som tilldelades en Citylab-certifiering. Dessutom vann projektet priset Årets Citylab-projekt 2020 för sitt hållbara stadsutvecklingsarbete.

– Att PwC värdesätter det hållbarhetsarbete som görs på Masthuggskajen och därmed vill bli en del av Sveriges första Citylab-certifierade stadsdel är en viktig markör, säger Johanna Hult Rentsch.

Våghuset byggs just nu tillsammans med Brick Studios av NCC och är de två första kontorsfastigheterna i den nya stadsdelen. Husen har ritats av White Arkitekter och kommer att stå klara för inflyttning i slutet av 2022.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se