Prisat arkitektkontor till Castellums Emigranten
Bornstein Lyckefors flyttar in i den 596 kvm stora bottenvåningen i Emigranten hösten 2022.

Prisat arkitektkontor till Castellums Emigranten

Uthyrning

22 december 2021

Prisade arkitektkontoret Bornstein Lyckefors flyttar till Castellums Emigranten i Göteborg.

I den stomrena bottenvåningen på nybyggda Emigranten i Göteborg kommer det prisbelönade arkitektkontoret Bornstein Lyckefors att skapa sitt nya Göteborgskontor.

Det nybyggda huset Emigranten är en berättelse om ett kvarter som ritades för ett sekel sedan och nu äntligen står klart enligt den ursprungliga planen.

– Vi är otroligt glada att kunna välkomna Bornstein Lyckefors som nya hyresgäster i Amerikahusets nybyggda och toppmoderna tvilling Emigranten i Göteborg. Ett nybyggt kontorshus som nyligen fick ett hedersomnämnande för sin goda byggnadskonst då Göteborgs bästa byggnad utsågs, säger Katarina Uppling, uthyrare på Castellum Väst.

Emigranten ligger bokstavligen vägg i vägg med Amerikahuset, på Masthuggskajen som växer fram som stadens mest dynamiska nya stadsdel med slående utsikt över Göteborgs hamninlopp.

På taket finns uteterrass, trädgård och WorkOUT - Castellums koncept för utomhuskontor - på cirka 500 kvm, som komplement till arbetsplatserna inomhus.

– För oss har det varit viktigt att flytten går till en del av Göteborg, i det här fallet Masthuggskajen, som är under en spännande omvandling. Utifrån en stomren lokal i markplan har Castellum gett oss stor frihet att skapa en ideal arbets- och mötesplats för våra medarbetare och kunder, säger Susanna Dahl, kontorschef på Bornstein Lyckefors.

Lokalanpassningen påbörjas efter nyår och inflyttning i den 596 kvm stora bottenvåningen beräknas ske hösten 2022. För mer information vänligen kontak

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se