Prime Living tvingas lämna boprojekt Foto: White Arkitekter

Prime Living tvingas lämna boprojekt

Stadsutveckling

5 februari 2019

I samband med flera avyttringar hoppar nu det krisdrabbade bolaget av ytterligare ett boprojekt. Ett avhopp som välkomnas av kommunen.

I samband med att krisdrabbade Prime Living lanserat en handlingsplan för att komma på fötter ekonomiskt har bolaget har bolaget gjort flera stora försäljningar.

I december blev det klart att de har bland annat säljer utvecklingsfastigheterna Rud 4:1 och Rud 760:42 i Göteborg till Altplatsen Utveckling AB till ett pris av 28 miljoner och utvecklingsfastigheten Sollentuna Sjöstjärnan 2 till Amasten Fastighets till ett överenskommet fastighetsvärde om 33,2 miljoner.

I går blev det klart att försäljningen av förvaltningsfastigheten Karlstad Kornetten 2 gick till Verna Söderort AB baserat på ett underliggande fastighetsvärde på 70 miljoner. Samtidigt som den senaste försäljningen blev klar visar det sig att bolaget även hoppar av ett boprojekt i Täby.

Anledningen är, enligt bolaget själva, att de vill fokusera på andra projekt. Därför har de nu för 2,5 miljoner sålt storprojektet, den planerade studentskrapan som också skulle bli Täbys nya landmärke, låtit samarbetspartnern DGF Projektering.

– Vi har i samråd med Täby kommun och DGF Projektering kommit överens om att vi lämnar över projektet. Vi behöver kraftsamla och fokusera på vårt projekt i Spånga, säger Hans Sandén, vd, till tidningen Hem & Hyra.

Beslutet att lämna bygget välkomnas av kommunen som menar att samarbetet med fastighetsbolaget haltat kraftigt.

– Det har handlat om bristande kommunikation och avsaknad av svar och besked. Prime Living har inte varit nåbara. Vi har ifrågasatt deras vilja och förmåga att genomföra det här projektet. Uppgifter som framkommit i media om hur bolaget agerat i andra kommuner har också oroat oss. Den här typen av aktörer vill inte Täby kommun förknippas med överhuvudtaget, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande, Johan Algernon (m) till tidningen.

Det 15 våningar höga huset som kommer att rymma 162 studentbostäder har en planerad byggstart under början av 2020. Tidsplanen kommer inte att påverkas av överlåtelsen.

Av Jesper Lögdahl

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se