Premiär för Amastens modulhus i Umeå Foto: Amasten

Premiär för Amastens modulhus i Umeå

Bostäder

16 november 2018

I mer än tre år har bolaget arbetat med det nya projektet. Och nu när det första bostäderna är på plats inleds nästa fas.

I går, den 15 november, invigde Amasten Sveriges första Riki-hus, Vätten 2, på Näckens väg 27 i Umeå. Jan-Erik Höjvall, vd Amasten, klippte bandet tillsammans med Umeå kommuns kommunalråd Hans Lindberg.

– Vi har jobbat med det här konceptet i mer än tre år och det är fantastiskt kul att se det första färdiga Riki-huset här idag, Jan-Erik Höjvall.

I augusti anlände de 44 lägenheterna till Umeå hamn, nästan helt inflyttningsklara, inredda med kök, toalett, speglar och allt. Sedan dess har taket byggts och monteras och fasaden har satts på plats. Idag är huset helt klart för hyresgästerna att flyttar in.

– Umeå har bostadsbrist och det här är ett innovativt sätt att bygga, snabbt och med god kvalité. Det är ett bra komplement till vårt övriga bostadsbyggande i kommunen. Vi ser fram emot att våra hyresgäster flyttar in och att följa projektet vidare, berättar Hans Lindberg, KSO Umeå Kommun.

Efter en lyckad premiär är det projektstart för hus två i Tomtebo, Vätten 3, med ytterligare 33 lägenheter. Vätten 3 planeras vara inflyttningsklart till hösten 2019.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se