Prefabbolaget fördubblar hos Kungsleden Kungsleden har ansökt om bygglov för den kommande anpassningen och står redo att starta arbetet så snart kommunen har godkänt. Avtalet löper under tio år.

Prefabbolaget fördubblar hos Kungsleden

Uthyrning

5 maj 2021

Kungsleden hyr ut 5 236 kvadratmeter till Prefabbolaget i Kontaktledningen på Stenby i Västerås. 

Prefabbolaget sitter idag i Kungsledens lokaler på Finnslätten men har behov av att fördubbla ytan för att möta efterfrågan, och fortsätter nu att växa i Kungsledens bestånd. Kontraktet löper under tio år.

– Vi värdesätter långsiktiga relationer till våra hyresgäster och ser positivt på att kunna hjälpa Prefabbolaget att växa i vårt bestånd. Kontaktledningen är specialanpassad efter den tidigare hyresgästen och istället för att riva lokalen kan vi nu anpassa den på ett hållbart sätt, säger Mats Eriksson, Regionchef Mälardalen på Kungsleden.

Stenby ligger i anslutning till Finnslätten som till största del ägs av Kungsleden. På Finnslätten sitter idag bl.a. ABB, Northvolt och Westinghouse tillsammans med många andra högteknologiska företag. Området genomgår en utveckling för att kunna möta morgondagens behov och fortsätta att locka världsledande företag och medarbetare.

– Våra produkter är eftertraktade men vi befinner oss på en plats där vi inte har den ytan som krävs för att möta våra kunders behov. Eftersom vi trivs bra i området och vill ta del av utvecklingen på Finnslätten är lokalen på Stenby en bra lösning för oss, säger Joachim Holmgren, VD på Prefabbolaget.

Kungsleden har ansökt om bygglov för den kommande anpassningen och står redo att starta arbetet så snart kommunen har godkänt. Avtalet löper under tio år.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se