Pontus Sundin – ny kreditchef på Brunswick Pontus Sundin. Foto: Brunswick

Pontus Sundin – ny kreditchef på Brunswick

Personnytt

18 februari 2019

Nu slutar Louise Richnau som chef för kreditteamet på Brunswick. Hon ersätts av Pontus Sundin.

Brunswick Real Estate, som under 2018 framgångsrikt avslutat kapitalanskaffningen till sin andra fastighetskreditfond och har över 10 miljarder kronor i förvaltat kapital, utser Pontus Sundin till chef för kreditverksamheten.

– Jag är grymt imponerad av kreditteamet på Brunswick Real Estate och ser fram emot att expandera och utveckla kreditverksamheten tillsammans med dem. Private Debt behövs på den nordiska fastighetsmarknaden och det känns fantastiskt att från Brunswicks plattform få möjligheten ta den utvecklingen vidare, säger Sundin i en kommentar.

Pontus Sundin anslöt till Brunswick Real Estate under hösten 2018 och tar nu över som chef för kreditverksamheten efter Louise Richnau som varit med från starten 2013. Pontus har omfattande kredit- och fastighetserfarenhet från Helaba, Nordea, GE Real Estate och Hypo Real Estate.

Louise Richnau, som avgår som chef för kreditteamet, kommer även fortsatt ha fokus på kreditverksamheten i en friare roll, sitta i kreditverksamhetens investeringskommitté samt som tidigare vara Partner på Brunswick Real Estate.

Anders Tägt har sedan den 1 januari 2019 anslutit till investeringskommitén. Anders har tidigare varit verksam på bl a NCC, SEB, Doughty Hanson & Co, Sagax och senast som nordenansvarig för PBB Deutsche Pantbriefbank.

– Jag är väldigt nöjd och glad över att vi kompletterat teamet med Pontus Sundin och Anders Tägt. De tillhör de mest erfarna och skickliga inom branschen och kommer att vara väldigt värdefulla för att ytterligare växa och utveckla vår finansieringsverksamhet, säger Peter Leimdörfer, partner Brunswick.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se