Polestar hyr 230 kvm av Vasakronan i centrala Malmö Polestars nya butik om 230 kvadratmeter finns i bästa skyltläge på Södertull i Malmö och öppnar i början av 2022.

Polestar hyr 230 kvm av Vasakronan i centrala Malmö

Uthyrning

14 oktober 2021

Elbilsvarumärket Polestar hyr 230 kvadratmeter butiksyta i centrala Malmö av Vasakronan.

Lokalen finns i bästa skyltläge på Södertull i Malmö och Polestar öppnar butiken i början av 2022.

Södertull var en gång en av portarna in till Malmö och har sedan tidigt 2000-tal genomgått en förvandling. Tillsammans med Malmö Stad och övriga fastighetsägare fortsätter Vasakronan utvecklingen av området.

Läget bjuder på ett brett utbud av restauranger, butiker, service, parker, vatten samt goda pendlingsmöjligheter.

Här passerar 120 000 människor varje vecka och i området finns redan aktörer som BeyondUs, Klang Markets, Tugg Burgers, arkitektkontoret Krook & Tjäder, Brand-Experience byrån Yellon och reklambyrån Bästa kompisar.

– Vi har på egen hand och tillsammans med andra under en längre tid arbetat målmedvetet för att göra stråket från Triangeln längs Södra Förstadsgatan ner mot Södertull till vad det är idag – Malmös härligaste gågata. Nu har turen kommit till Södertull och ambitionen är att göra det till en ännu mer intressant plats, en plats för nytänkande pionjärer. Polestar är ett väldigt bra exempel på en sådan, säger Anna Stenkil, regionchef Malmö.

Längs Södra Förstadsgatan är uthyrningsgraden i gatuplan 100 procent och det senaste året har ett antal aktörer etablerat sig hos Vasakronan i city.

– Centrala Malmö förändras och vi ser att Södertull nu är ett område på uppåtgående. Här finns väldigt många restauranger och platsen har ett läge, en puls och karaktär som olika aktörer vill åt. Vi har bara tre vakanta ytor i gatuplan och dialoger igång på samtliga, konstaterar Anna Stenkil.

Ett urval av de nyetableringar som gjorts hos Vasakronan i centrala Malmö på senare tid är:

*Disgusting Food museum, 360 kvm utställning med 80 av världens äckligaste maträtter öppnade i hörnet Södra Förstadsgatan/Drottninggatan i juli 2021.

*Klang Market, 750 kvm restaurang på Södertull öppnade i september 2021.

*Inferno Online, världens största gamingcenter etablerar sitt första center utanför Stockholm. 1 100 kvm på Södergatan 14 med öppning i december 2021.

*Polestar, 230 kvm på Södra Tullgatan 3, Södertull.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se