Platzers mångmiljonköp

Platzers mångmiljonköp

Transaktion

20 april 2017

Bolaget har förvärvat en fastighet som hyrs ut till ett bolag som bland annat ägs av Volvo.

 

Det är fastigheten Piren2 på Lindholmen i Göteborg som Skanska Fastigheter sålt till ett värde om cirka 410 miljoner.

Fastigheten är fullt uthyrd till Zenuity, ett nystartat samägt bolag mellan Volvo Cars och Autoliv. Platzer har en tydlig målsättning att fortsätta stärka sin närvaro i expansiva Lindholmen.

Platzer Fastigheter har träffat avtal med Skanska Fastigheter om att förvärva fastigheten Lindholmen 39:3 med adress Lindholmenspiren 2. Fastigheten, som omfattar 9 000 kvm, har i affären åsatts ett fastighetsvärde om 410 mkr och tillträds 29 september 2017.

Fastigheten är fullt uthyrd till Zenuity, ett nystartat samägt bolag mellan Volvo Cars och Autoliv för självkörande teknik. De förlägger sitt huvudkontor till Lindholmen och kommer att börja flytta in under våren.

Läget på Lindholmen är mycket bra, i direkt anslutning till kollektivtrafiken i Lindholmsallén och Radisson Blu Riverside Hotel. Kontorshuset har utvecklats under namnet Piren2 och omfattar 9 000 kvm moderna arbetsplatser i 8 våningar.

- I somras genomförde vi vårt första förvärv på Lindholmen och det känns väldigt positivt att vi nu även förvärvat Piren2. Det är en intressant byggnad i ett strategiskt viktigt läge och vi ser fram emot att ta emot den, och Zenuity som hyresgäst, i vår fastighetsportfölj, säger Per-Gunnar Persson, vd på Platzer.

Lindholmen Science Park är ett av Göteborgs mest kunskapsintensiva och expansiva områden. Idag arbetar, studerar, forskar eller bor över 23 000 personer i området. Målet är att den siffran ska vara minst 30 000 personer senast år 2020.

- Vi har som målsättning att fortsätta stärka vår närvaro i expansiva Lindholmen och håller ögonen öppna efter fler möjliga objekt, säger Lennart Ekelund, affärsutvecklingschef och CFO, Platzer.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se