Platzer VD P-G Persson slutar

Platzer VD P-G Persson slutar

Personnytt

30 augusti 2022

Efter nära 15 år som vd i bolaget har P-G Persson ikväll informerat Platzers styrelse om att han önskar lämna sitt uppdrag.

 P-G kommer arbeta kvar som vd i bolaget fram till årsstämman i mars 2023 och kommer därefter finnas tillgänglig för styrelse och ny vd fram till sommaren 2023 för att möjliggöra en ordnad övergång. Styrelsen inleder omgående en rekryteringsprocess.

- Att lämna som vd i Platzer i samband med årsstämman 2023 efter 15 år känns både helt naturligt och lite märkligt på samma gång. Det har varit en fantastiskt rolig resa där vi har gått från att vara ett mindre onoterat fastighetsbolag till ett av de ledande börsnoterade fastighetsbolagen i Göteborg. Jag är oerhört tacksam för det förtroende jag fått från ägare, styrelse och medarbetare genom åren att tillsammans genomföra den tillväxtstrategi vi har haft i bolaget som har tagit oss dit vi är idag. Samtidigt inser jag att det är väldigt många år som jag har varit vd i bolaget och att det är dags för mig att göra utrymme för något annat i yrkeslivet. Jag har inget nytt uppdrag på gång utan kommer köra på som vanligt i Platzer fram till årsstämman 2023 och ser därefter fram emot att lite mer på distans följa Platzers fortsatta tillväxtresa, säger Per-Gunnar Persson, vd på Platzer.

- Jag vill rikta mitt och styrelsens varma tack till P-G för hans värdefulla arbete under nästan 15 år i bolaget. Under P-Gs engagerade och drivande ledarskap har bolaget framgångsrikt tagits till börsen och genom en tydlig strategi blivit en ledande aktör inom kommersiella fastigheter i Göteborg. Platzer har med P-G som vd utvecklats till ett starkt och värdeskapande fastighetsbolag på en stabil finansiell grund. Styrelsen inleder nu processen med att rekrytera en efterträdare för att driva det fortsatta tillväxtarbetet och förverkligandet av bolagets vision om att göra Göteborg till Europas bästa stad att arbeta i, säger Charlotte Hybinette, styrelseordförande i Platzer.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se