Platzer skriver avtal med Skatteverket
Foto: Platzer

Platzer skriver avtal med Skatteverket

Uthyrning

11 december 2017

Det är Skatteverkets regionkontor som ska flytta in i bolagets fastighet. När Gårda Vesta står klart år 2020 är det Göteborgs första kontorshus med märkningen Well Building.

 

Platzer Fastigheter har tecknat avtal med Skatteverket i Göteborg om kontor på cirka 15 000 kvadratmeter i projektet Gårda Vesta. Avtalet är villkorat av att detaljplanen vinner laga kraft. Preliminärt inflyttningsdatum är satt till den 2020-09-01. Skatteverkets regionkontor i Göteborg har 1100 medarbetare och sitter idag i Roselund.

Med sina 25 våningar blir kontorshuset Gårda Vesta ett spektakulärt inslag i stadsdelen Gårda Norra. Nära de stora trafiklederna, kollektivtrafiken i Svingeln och innerstaden blir huset ett nav i en växande del av staden som nu knyts närmare centrum. Projektet påbörjades under hösten 2017 och färdigställs hösten 2020. Husets totala yta blir 26 600 kvadratmeter.

Förutom att miljöcertifieras enligt Breeam, blir Gårda Vesta Göteborgs första kontorshus som kan ståta med märkningen Well Building. Det innebär att kontorshuset byggs med en helhetssyn på hälsa, välbefinnande, drift och design. Well är en ny internationell certifiering som är baserad på medicinsk och vetenskaplig forskning. Här fokuseras på människans välmående och en förstärkning av de kvaliteter som en redan miljöcertifierad byggnad har.

- Vi ser fram emot att få vara med och utveckla framtidens kontor för en stor och samhällsviktig myndighet som Skatteverket. Vi är glada att vi kunnat matcha deras behov i Gårda Vesta, säger Per-Gunnar Persson, vd på Platzer och fortsätter : Stadsdelen Gårda genomgår en transformation och växer samman med centrum. Från Platzers håll växlar vi nu upp vår utvecklingssida och vi har idag flera stora utvecklingsprojekt igång i Gårda.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se