Platzer köper fastigheter för ca 800 miljoner i Göteborg
Bild: Folkuniversitetet.se

Platzer köper fastigheter för ca 800 miljoner i Göteborg

Stadsutveckling

4 november 2013

Platzer förvärvar Centrumhuset och en nyutvecklad fastighet för 166 respektive 630 miljoner kronor.

Genom en bolagsaffär har Platzer förvärvat Centrumhuset i Göteborg. Fastigheten heter egentligen Tingstadsvassen 3:8 och ligger på Backaplan. Som säljare står AxFood. Fastigheten har ett underliggande värde på ca 166 miljoner kronor. 

"Platzers strategi är att växa genom förvärv och utveckling av fastigheter där det pågår stadsutveckling och förnyelse i Göteborgsområdet. Med detta förvärv stärker vi våra positioner i Backaplan, som är ett av Göteborgs mest spännande utvecklingsområden", säger Per-Gunnar Persson, VD i Platzer.

Ytterlig en fastighet förvärvas i Göteborg. Gullbergsvass 5:26 som ligger i centrala Göteborg, även kallad "Tennet", bedöms ha ett underliggande fastighetsvärde på 630 miljoner kronor. Som säljare står Skanska. De två parterna skall under nästkommande år tillsammans arbeta med uthyrningen. 

För mer information, se konferens: Göteborg - Fastighetsutveckling för 65 miljarder.

"Platzer sålde delar av fastigheten till Skanska för fyra år sedan och var med vid uppstarten av projektet. När fastigheten nu snart är helt färdigutvecklad och fullt uthyrd kommer där att stå en toppmodern kontorsbyggnad med högsta miljöklassificering, LEED Platinum. Med förvärvet lägger vi till ytterligare en fastighet i vårt centrala bestånd i ett av Göteborgs mest attraktiva kontorslägen", säger P-G Persson.

Daniel Åberg

World in Property
daniel.aberg@worldinproperty.se

Källa:

Pressmeddelande, Platzer

För mer information, kontakta:

P-G Persson, VD, Platzer, Tel:0734-11 12 22, Mail:per-gunnar.persson@platzer.se