Platzer förvärvar i Göteborg för 750 mkr

Platzer förvärvar i Göteborg för 750 mkr

 

31 mars 2015

I och med affären får Platzer ett sammanhängande fastighetsbestånd om 100 000 kvm.

Platzer förvärvar fastigheten Göteborg Olskroken 18:7, mera känd som Gamlestadens Fabriker, från Aberdeen. Fastigheten består av ca 60 000 m² tomtareal och en uthyrningsbar area om ca 62 000 m² i befintliga byggnader. På fastigheten och i närområdena pågår arbetet med att ta fram nya detaljplaner för att utveckla Gamlestaden till en ny och modern stadsdel med koppling till den nya knutpunkten vid Gamlestads torg. Fastigheten förvärvas genom en bolagsaffär där underliggande fastighetsvärde är 750 mkr.

– Gamlestadens Fabriker är ett idealiskt komplement till våra befintliga fastigheter i Gamlestaden. Med förvärvet får vi ett sammanhängande fastighetsbestånd om ca 100 000 m² uthyrningsbar area och lika mycket i framtida möjlig byggvolym i ett av Göteborgsområdets mest spännande utvecklingsområden. Jag ser fram emot att tillsammans med Göteborgs stad, Trafikverket och övriga aktörer i Gamlestaden fortsätta arbetet med att färdigställa detaljplanerna och skapa ett attraktivt närområde runt knutpunkten Gamlestads torg, säger Per-Gunnar Persson VD i Platzer.

– Vi har, sedan förvärvet 2007, drivit arbetet med en ny detaljplan för fastigheten och det är glädjande att börja se resultatet av denna. Gamlestadens Fabriker är på god väg att bli ett av stadens attraktiva expansionsområden säger Magnus Kenning, transaktionschef på Aberdeen.

 

Faktaruta

Fastigheten tillträds 2015-04-30.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se

Källa:

Pressmeddelande Platzer för mer information vänligen kontakta VD Per-Gunnar Persson, 0734-11 12 22