Pixery vill pusha gränserna inom fastighetsbranschen

Pixery vill pusha gränserna inom fastighetsbranschen

Stadsutveckling

27 mars 2020

Proptechbolaget DIAKRIT säljer sin spinn-off Pixery till Wellstreet – skapar förutsättningar för att fortsätta tillväxtresan.

DIAKRIT är en världsledande aktör inom 3D-visualiseringsprodukter, digitala försäljningsapplikationer och konsulttjänster för fastighetsbranschen. Under mitten av 2019 beslutade DIAKRIT att avknoppa sitt affärsområdet som är specialiserat på nyproduktion till en egen startup inom koncernen. Spinoffen blev startskottet för proptech-bolaget Pixery.

Pixery har utvecklat ett antal SaaS-produkter för virtuella visningar av fastigheter. Bolagets digitala visualiseringslösningar bidrar till kortare försäljningstider, minskad osäkerhet, samt förhöjd upplevelse av att köpa eller hyra bostäder och lokaler.

Med hjälp av Pixerys interaktiva teknologi, kan användare visualisera sin bostad, sitt kontor eller sin kommersiella fastighet långt innan den är byggd. Pixery är marknadsledande inom sin nisch i Norden med kunder som JM, Bonava, OSOS, HSB, Peab, IKANO och Veidekke. Bolaget består idag av 33 medarbetare med kontor i Stockholm, Oslo och Bangkok med grundarna Anna Nordström (CEO) och Anders Karlsson (CTO) i spetsen.

Nu förvärvar Wellstreet en majoritetspost i Pixery från DIAKRIT och samtidigt flyttar Pixery sitt huvudkontor till The Factory: Wellstreets 14 200 kvadratmeter stora teknik- och innovationshub i Sollentuna. Pixery blir därmed Wellstreets första investering inom proptech-segmentet.

- En global arbetsmarknad med talanger som rör sig fritt om i världen leder till att även fastigheter numera är en global affär. Samtidigt blir verklighetstroget och engagerande innehåll en nödvändighet för att nå den kundbas som växer fram med nästa generationens kunder. Wellstreets investering i Pixery är vårt första riktiga steg in i proptech och vi ser fram emot att ha Pixery på plats hos oss på The Factory, säger Jessica Rameau, partner och Chief Investment Officer på Wellstreet.

- DIAKRIT är ett av världens ledande företag inom fastighetsmarknadsföring åt mäklarbranschen. I över 18 år har vi byggt upp vår egen teknikplattform och strömlinjeformade processer som möjliggör att vi kan marknadsföra ca 150,000 hem varje år. Utöver bostadsfoton och 3D planritningar i högsta kvalitet levererar vi också drönartjänster, virtuell renovering och virtuella visningar till över 2,000 mäklare runt om i världen.

Vi är superglada att lämna stafettpinnen för Pixerymedia vidare till rätt ägare som kan hjälpa att bygga vidare tekniken och expandera verksamheten med fokus på nyproduktionssegmentet, samtidigt som vi kan fokusera på vår kärnaffär, säger Fredrik Bergman, medgrundare och vd på DIAKRIT.

- Tillsammans med våra kunder vill vi fortsätta pusha gränserna inom fastighetsbranschen i takt med att branschen fortsätter sin digitala resa. Vi är mycket positiva till Wellstreet som nya ägare i vår fortsatta expansionsresa. Backade av Wellstreet och med Pixerys framstående tekniska plattform och know-how, har vi förutsättningar för att bli marknadsledande globalt, säger Anna Nordström, medgrundare och vd på Pixery.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se