Percy Nilsson förnekar insiderbrott – Jag har inget minne att jag har fått något sms. Jag får så många sms. Anledningen att jag har satsat på Victoria Park är för att jag begriper vad de sysslar med, säger Percy Nilsson till TT.

Percy Nilsson förnekar insiderbrott

Juridik

6 oktober 2021

Percy Nilsson och Dan Olofsson förhördes under tisdagen i Stockholms tingsrätt angående åtalet mot Nilsson för grovt insiderbrott angående en aktieaffär i Victoria Park. Nilsson förnekar brott.

 

Bakgrunden är att Percy Nilsson via ett av sina bolag köpte aktier i Victoria Park efter att ha fått ett sms från vännen Dan Olofsson.

Olofsson har tidigare försvarat sitt sms:

– Hur man än vänder och vrider på sms:et innehåller det ingen som helst uppmaning till Percy Nilsson att otillåtet köpa aktier i Victoria Park.

Inför rättegången på tisdagen sa Percy Nilsson till nyhetsbyrån TT att aktieköpet för tre miljoner kronor i Victoria Park, efter att han mottagit sms:et, var en slump.

– Jag får sms från Zlatan ibland också och då skickar jag en tumme tillbaka. Jag har inget minne att jag har fått något sms. Jag får så många sms. Anledningen att jag har satsat på Victoria Park är för att jag begriper vad de sysslar med, säger Percy Nilsson till TT.

Åklagaren hävdar dock att sms:et är att se som en uppmaning från Dan Olofsson att köpa aktier, och att Percy Nilsson agerat på det.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se