Percy Nilsson frias från grovt insiderbrott Percy Nilsson friades i tingsrätten gällande åtalet om grovt insiderbrott i samband med ett aktieköp i Victoria Park 2018.

Percy Nilsson frias från grovt insiderbrott

Juridik

26 november 2021

Percy Nilsson frias i tingsrätten från anklagelserna om grovt insiderbrott. Men Dan Olofsson, som skickade information till Percy Nilsson, fälls dock för brott.

Tingsrätten anser inte att åklagaren lyckats bevisa att fastighetsprofilen Percy Nilsson de facto har använt informationen han fått skickad till sig för insiderhandel.

– Det är en utomordentligt välskriven frikännande dom. Den visar att åklagarens talan vilat på en bräcklig grund, säger Lars Kruse, Percy Nilssons advokat till TT.

– Visst, det har handlats aktier i det aktuella bolaget, men inte på insiderinformation, understryker han.

– Percy Nilsson är lättad. Men han känner sig orättvist behandlad, säger Lars Kruse.

Dan Olofsson, också han känd näringslivsprofil , fälls dock för obehörigt röjande av insiderinformation. Han döms får villkorlig dom och böter.

Det var Olofsson som skickade ett sms till Percy Nilsson, som åklagaren har hävdat är en uppmaning att köpa aktier.

Sms:et löd: ”Hej Percy. Kommer ett bud i morgon på Victoria Park på 38 kr. Insiderinformation således som får hanteras varsamt. Jag har accepterat detta bud men inte det tidigare från Starwood. Dan”.

Percy Nilsson har i tingsrätten hävdat att han sällan köper aktier och inte efter någons köpråd, och att han inte påverkats av informationen i detta fall.

Målet gäller aktieköp i maj 2018 i Victoria Park där Nilsson, via bolag, sedan tidigare var mindre ägarel. Köpet gjordes efter att Olofsson skickat information om ett kommande bud på Victoria Park.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se